vrijdag 2 oktober 2009

Zweet

De Polletjes hebben nooit veel reclame op tv gezien. We waren en zijn er fel op tegen om (jonge) kinderen bloot te stellen aan reclamegeweld en consumentisme in het algemeen. Nog steeds zappen we deze zaken het liefst weg. Ook al zijn er erg leuke en creatieve filmpjes te zien. Inmiddels zien De Polletjes toch wel het een en ander voorbijkomen, maar ze hebben nu ook wel een beetje geleerd om verstandig met die overdosis aan beweging, geluid, beeld en verleiding om te gaan. Ze houden ervan om dingen in het belachelijke te trekken en dat kan naar hartelust bij reclame.
Deze is momenteel favoriet bij De Polletjes, eigenlijk alleen om de ogen, niet om het 'gedoe' met meisjes:

Parapol kreeg jaren geleden al deodorantspul, maar gebruikt het niet. Meestal heeft ie het ook (nog) niet nodig. Kunstpol vindt het wel interessant worden (zeker bij het zien van dit filmpje, ja zoiets geks spreekt hem wel aan) en wil nu ook z'n eigen luchie, maar ik betwijfel het of ie het wel gaat gebruiken, die jongen vergeet nog wel eens wat. Maar daar gaat het nu niet over.

Ik heb momenteel mijn spuiterd hard nodig. Mijn conditie is weer helemaal op niveautje 0,1. Zomaar, binnen een week tijd. Geen idee hoe het komt.
De weg van werk naar huis is dan erg lang. Ik fiets elke dag keurig die 2 x 4,5 km, maar als ik thuis aankom heb ik een hartslag van minstens 150 slagen per minuut, een ademhaling in hyperventilatiefrequentie, steken in mijn zij en het zweet loopt tappelings over mijn rug en eindigt in twee plasjes in de kuiltjes (kuilen) op mijn onderrug. Lekker fris, hè?
En dan denk ik dus.
Moet ik dan toch maar gaan fitnessen?
En dan denk ik dus weer. Boehaaaaaa. Blèèèèèh. Grrrrmpffffff.
Dat soort gedachtes. Gedachtes die niet in woorden te vatten zijn.
En ik denk nog maar even verder. Tot mijn conditie vanzelf verbeterd is. Kan ik wachten tot ik een ons weeg.

6 opmerkingen:

Prulletje zei

Er stond ook veel wind vandaag he! Dus dat maakt het fietsen nog wel even pittiger denk ik ! Sjemig knap hoor, go girl! ;-)
Wat een gezellige polletjes heb je, ik geniet van je geschreven stukje, dank voor het delen! Geniet, geniet, elke dag is nieuw!
Fijn weekend

Wondelgijn zei

En welke deo gebruik jij dan??? ;-) Hihihi

Mirjam zei

Anti-transpirant deo wil nog wel eens helpen......

Kan je niet met iemand sámen gaan sporten? Of Zumba ofzo?

jente zei

Het ligt vast 1. aan de wind, altijd tegen hè? En 2. aan het seizoen, ook hier een conditie die opeens 0,01 is. Haalden we eerst nog wel eens mensen in (we = fiets vol kinderen en ik) waarbij de jongste dan ook nog een luid schaterend achterom riep: wij gaan lekker sneller! Nu worden wij ingehaald.. en echt niet alleen door mensen die stiekem een snorfiets hebben.

Zou een Wii niet wat zijn om de conditie wat op te krikken?

jente zei

Hoi, nog even een vraagje.. wil je me een mailtje sturen via m'n blog? 'k wil jou nl. even een mailtje sturen :-) groetjes Jente

Nicolette zei

Is zo'n electrische fiets iets voor je? Scheelt echt met kracht zetten, maar ondertussen blijf je toch in beweging en kost het je minder inspanning. Want ja, hier in NL hebben we toch bijna altijd tegenwind? (hij bevalt mij goed, ik fiets nu op de fiets van mn vader)