vrijdag 30 oktober 2009

Uitzicht

Ons huis is allerminst comfortabel, niet groot, maar klein (of knus? ja! dat klinkt beter) en niet energiezuinig (nee, zeg maar tochtig, vochtig en koud). Maar ons uitzicht maakt veel goed. Nee, het overcompenseert zelfs... Deze foto's zijn gewoon vanuit huiskamer en keuken gemaakt. Wat hebben we dit jaar overigens een prachtige herfst, hè?
We volgen de seizoenen hier op de voet en het is elke dag weer genieten geblazen. Zelfs in november is het mooi, als de dagen koud, nat en mistig zijn. De boomstammen zijn dan groen-, grijs-, bruin- en zwartgekleurd, er valt een voortdurende regen aan warmbruine en goudgele blaadjes en de eekhoorns kunnen zich niet meer verstoppen achter de groene bladerzee. We zien de mooiste vogeltjes en weten bijna al hun namen. Het krookworsje (= Pollentaal voor roodborstje), de pimpelpaarsmees, hordes koolmezen, dikke dollies, de kraaienbende met o.a. Kwark, Sjonnie, Bitchy en Blackie en de boomkruiper en -klever, maar wie nou wie is onthouden we nooit. Laatst plofte er zelfs een houtsnip neer. Die beesten ploffen, ja. Ze zijn nogal lomp. Krullevaren hebben we nog niet gespot en Karel met de houten poot zit hier ook niet.
Maar sinds dit jaar zitten er hier ook weer musjes, en daar ben ik nog wel het meest blij mee! Dat vind ik echt de vogel der vogels.


6 opmerkingen:

Madelief zei

Ik kan ook niet warm lopen voor tochtige huizen hoor, maar idd het uitzicht maakt alles goed! Geweldig gewoon! Enne...de boomkruiper is bruin en de boomklever is zo mooi zachtblauw/grijs/oranje met die donkere streep langs z'n ogen.

Karien zei

Ooo, wauw! Het hele jaar door mooi! Weer heel anders dan hier, mooi is Nederland.

baasbraal zei

PRACHTIG zeg! Wij hopen binnenkort ook zulke foto's te maken. Wij hebben een huis gekocht hier in Zweden, ook midden in het bos. Ik ben benieuwd hoe heet gaat bevallen. Als ik zo je foto's zie, verheug ik me er op.

Tricky zei

wat een uitzicht... ik had het al gezien bij je foto over het dubbel glas, maar dit is werkelijk geweldig... ben een beetje jaloers hoor...

Franca zei

Wat een mooi uitzicht.
Je hebt het idee dat je in een vakantiebungalow zit.
En ik kan(met mijn gepiep van de laatste tijd) van je leren.
Ons uitzicht is wellenswaar heel anders, maar wel ook heel mooi.

Nicolette zei

Heerlijk met al die voels om je heen. Ik mis dat heul erg hier aan de kust. Wij hebben meeuwen. Grote, grijze, schreeuwende, schijtende meeuwen. Afschieten mag niet want ze zijn nog beschermd ook. We hadden een nest op ons platte dakje en dan is het helemaal een drama. Volgend jaar maar optijd het nest leeghalen, dat mag dan weer wel met gevaar voor eigen leven, want moedermeeuwen zijn heul agressief.
Wij wonen ook niet groot, wel knus en ach, het strand een het duin maken veel goed. Zo hebben we allemaal wat te wensen. Ik wens: jouw vogeltjes en het uitzicht.