vrijdag 16 oktober 2009

(straf)kamp

Parapol is dit weekend op kamp. De pubers die meegingen moesten hun mobieltje (heeft Parapol niet eens, geen behoefte aan - ja, inderdaad, héél bijzonder) en horloge inleveren. Vervolgens werden ze een paar uur geleden op de hei gedropt om zelf hun weg te vinden naar de camping waar ze in weer, wind en totale duisternis nog hun tentjes moesten opzetten. Ik hoop dat ze nu aan hun natúúrlijk meegenomen chips, cola en snoep zitten. Slapen zullen ze voorlopig nog niet. En als Parapol dan eindelijk in zijn tentje ligt, ligt ie op zo'n militair matje, zo'n-plat-als-een-dubbeltje-ding. Bovendien heeft ie vast zijn militaire zakmes, m. knijpkat, m. aansteker, m. kompas en m. headlight meegenomen. En wat dies meer zij. Morgen staan er vast weer van die vre-se-lijke dingen op het programma.
Ik ken Parapol een beetje, hij vindt dit alles vast leuk.

Ik niet.
Ik hoef nóóit meer op kamp.
En dat vind ik héérlijk.

8 opmerkingen:

Nicolette zei

Oh, met dit weer op de hei in the middle og nowhere. Willen die van mij niet, ik zou geen oog dichtdoen. De storm is gaan liggen (bij ons stormde het echt!) en ws heeft Parapol er niet eens erg in...

huize steen zei

En kan jij er ook van genieten? Of doe je geen oog dicht??

Anoniem zei

Ge-wel-dig, voor Parapol de ideale weersomstandigheden om op kamp te gaan.

Moet ineens denken aan je blog van vorige week: 'Nee, echte mannen zullen het op die manier niet worden. Of toch?' Op deze manier wel. Diep respect voor hem. Ik doe het hem niet na, sterker nog ik wil het hem niet na doen. Ik kom net uit m'n heerlijk warme bedje gerold, een dampende mok koffie voor m'n neus en lief die op dit moment een warm stokbroodje voor me maakt.

Alleen durf ik dit op school nooit hardop te zeggen. Daar moet je waazinnig idolaat zijn van buitschoolse activiteiten, met name van kamp. Daarom ben ik ook zo blij met de laatste paar zinnen van je blogje. Hihi! Fijn vakantie!

Nicole zei

Dat is nog eens gezond vermaak! Lekker back to basic.

Maar ik deel je blijdschap om zoiets nooit meer te hoeven.

Madelief zei

Laat je jongens maar schuiven door weer en wind en in het donker, jij draait je nog een keer heerlijk om in je bed onder je behaaglijke dekbedje, eventueel met je sokken nog aan!

Mirjam zei

O nee, verschrikkelijk! Ik vond het kamperen op een zekere plek (Helvoirt) de laatste jaren ook al helemaal niks meer! Koud en vies en nat (en dat in de zomer!). Ik heb vannacht heerlijk m'n winterdekbed weer op het bed gelegd!

En dan vind ik het extra stoer dat Parapol dit wél leuk vindt! ;)

Wondelgijn zei

Ik vind dit nog steeds geweldig!! (sorry) net als de rest van ons stel.... ;-)

Toaske zei

Oudste (nog maar net 10 het arme kind) gaat volgende week op primitieve voettocht (met twee nachten erbij). volgens mij lijkt dat heel erg op wat die zoon van jou nu doet!