vrijdag 16 oktober 2009

Conditieoefeningen

Jiehaa! De herfstvakantie is begonnen. Ik ga natuurlijk elke dag lekker uitslapen. Uren maken. En verder ook rustig aan doen. En actief worden. Ik moet trainen! Elke dag een stukkie lopen. Ons vaste bosrondje (we wonen op een steenworp afstand) van pak 'm beet 2,5 kilometer was afgelopen dinsdag al bijna te veel. Bij het van school naar huis fietsen moet ik oppassen dat mijn achterwiel bij de laatste heuveltjes niet per ongeluk over mijn tong rijdt. Lijkt me erg pijnlijk.

Verder wil ik natuurlijk ook deze vakantie weer álle kasten in huis uitmesten. Grote Pol was vandaag even bij de buurman, die heeft zo ongeveer NIETS in de woonkamer staan, hangen, liggen of slingeren, wij zo ongeveer ALLES! Ik tel negen kasten!!! Legio boeken, muziekinstrumenten, krukjes, stoelen, mandjes en doosjes. En op de tafel, een krukje, tegen de kasten aan, op en onder de kasten liggen ook nog hele stapels zooi. En dat wil ik dus niet. Helaas ben ik de enige hier die dat niet wil, geloof ik. Maar we moeten nu wel, want in de volgende vakantie gaan we, onder de bezielende leiding van Grote Broer, laminaten. En met voorwerk kun je niet vroeg genoeg beginnen... Of zouden we tegen de kerstvakantie alles nóg een keer moeten doen? Zit er dik in.

En ik ga naar IKEA, da's ook al goed voor mijn conditie: ik cross gewoon de hele winkel door. Da's ook al gauw 2,5 kilometer. Voor één chipsbak. Maar IKEA kennende wordt dat wel wat meer. Bij het opruimen hier in huis kom ik er vast achter dat één of andere Zweedse opberger wel errug handig zou zijn in dit geval. Voor Kunstpol bijvoorbeeld, die zelf geen systeem kan of wil aanbrengen in zijn opbergsysteem (lees: opbergchaos).
En we moeten een nieuwe wasmachine. Nou, al die witgoedzaken door en verkooppraatjes aanhoren is voor mij ook al voldoende conditietraining voor één dag.

Nadat we een wasmachine hebben gekocht, trakteer ik mezelf op voor de 73e keer naar de film Amélie kijken. Dat heb ik dan wel verdiend.

En we gaan natuurlijk nog wat leuks en actiefs met De Polletjes doen. Whatever that may be, want gezamenlijke interesses hebben we niet (meer), maar we hóuden wel van elkaar, hoor. Misschien een bezoekje bij Sneagol op de grote stille heide afleggen.

Iemand nog tips voor de rest van de week?

4 opmerkingen:

Mirjam zei

Waren dit de plannen voor 1 week?! ;) Ik zou niet teveel andere dingen gaan plannen, geloof ik :). Lijkt me druk genoeg!

Nicolette zei

Ik heb geen tip voor je, ik moet de g.ganse week werken. Heb jij dat ook, dat je de enige bent die de rotzooi in huis ziet en het wil opruimen? Als ik me dan 1x omdraai is het weer net zo'n puinzooi als daarvoor. *zucht* Mánnen...

huize steen zei

Ik zou het lekker bij uitslapen laten ;-)

Prulletje zei

Doe vooral wat je leuk vind ! En als je daarbij of juist daardoor je conditie kunt verbeteren het vooral niet uit de weg gaan...heel veel plezier !