maandag 12 oktober 2009

Oktoberherfst

Oktoberherfst is mooi. Van novemberherfst word ik vaak mistroostig. Het is dan zo snel mistig, vochtig, nattig, koud.

In de oktoberherfst geniet ik van het lopen met laarzen en schoppen door hopen droogritselende blaadjes. Van het fietsen over knapperende beukennotenschilletjes en krakende lindebolletjes. Van de vallende eikels die keihard op de daken van de geparkeerde auto's knallen. Het liefst 's avonds en 's nachts als ik in mijn warme bedje lig en de wind woeiwaait door de takken.

Ik smelt bij het zien van felgekleurde beuken, van de onafgebroken regen van vallende eikenblaadjes, van de zon die gouden stralen schijnt door de bladeren heen. Van de kunstige spinnenwebben (leuk om met jonge kinderen die te ontdekken door met een plantenspuit tussen spijlen van hekjes en prikkeldraad te sproeien!).Van de stiekem-in-een-uurtje opgekomen paddenstoelen, in alle vormen en maten. Adembenemend soms.

En die lucht! Die zompige, schimmelige, gore bosgeur die zooooo lekker ruikt!

Ik krijg zin in stoofvlees met pompoen, in met heel veel champignons gevulde herfstsoep met zelfgebakken stokbrood met van allerlei lekkers door het deeg.

Ik krijg zelfs weer zin in een knutselmiddag met onwillige Polletjes, cocktailprikkers, eikels, slierterige, klitterige wol en kastanjes. Met De Polletjes maakte ik een paar keer van klei en beukennootjes een kandelaar. Kon niet mislukken. Balletje klei, kaars erin en met beukennotenschilletjes volprikken. Kaars niet op laten branden, want vuur en beukennotenschilletjes gaan te goed samen - ruikt wel lekker!


Een mooie oktoberherfst gewenst! Geniet ervan!

4 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Je blogje leeft, ik kan je blogje hier ruiken en proeven. Heerlijk, dankjewel! Jij ook een fijne oktoberherfst, Lydia!

Tricky zei

ik word hier weer helemaal vrolijk van... ja, ik ga genieten van de oktoberherfst... voorlopig nog even achter glas, maar die bladeren onder mijn voeten voelen, dat komt ook wel weer gauw

Ada zei

En wat dacht je van stoofpeertjes, of appeltaart, rode kool met appeltjes. Mmm, al die lekkere dingen, gezellig met de lamp aan aan tafel.
Ada