donderdag 22 oktober 2009

Taalfanaten 2

Vandaag een nieuwe opgave.
Bedenk een werkwoord waarvan minstens drie vervoegingen ook nog een andere betekenis hebben (homoniem: zelfde woord, andere betekenis) als het woord niet als werkwoord wordt gebruikt.
Bijvoorbeeld:
missen: ik mis (niet raak), hij mist (weersgesteldheid), wij missen (schoonheidskoninginnen), jullie missen (r.k. erediensten).

Ze pijnigden zeker een halve minuut hun hersentjes. En toen wist Parapol er één: ik pindakaas, wij pindakazen, wij hebben gepindakaast. Huhhuh, huhhuh. Lachen man.
Vervolgens kwam het gesprek op synoniemen voor poepen, dat was tenminste een stuk gemakkelijker. Een drukje doen (dat vinden wij viezer klinken dan gewoon poepen). Even naar de W.
En ik zat nog lekker mijn ontbijtje te eten. Het leven valt soms ook niet mee als je pubers in huis hebt.

3 opmerkingen:

Tricky zei

amai, dit is te moeilijk voor mijn arme hersentjes hoor... hoeveel tijd krijg ik?!
de ontsluiting vond ik anders wel een hele goeie!

mama Jesje zei

hahaha echt heerlijk die taalkronkels:D:D Wat schrijf jij ontzettend leuk zeg! Ik volg je nu sinds een maandje ofzo en geniet van je blogjes!

Karien zei

Net iets voor ons ook! Wij doen regelmatig rijmspelletjes, daar kunnen de kleineren ook aan meedoen: Merioentje tijfertoentje, en dan dat hele rijtje waarbij het steeds opschuift: toentjetijf, kaas en wijf, wijf en kaas, zot en dwaas, dwaas en zot, aarden pot, pot en aard, merriepaard, paard en merrie, goud en derrie, etc. etc. En dan maken we onze eigen variant - eindeloos!