zaterdag 3 oktober 2009

Je zou er hoogbegaafd van worden


Vandaag flink veel tijd besteed aan het schrijven van een stuk over hoogbegaafdheid,voor mijn werk. Je zou er bijna zelf hoogbegaafd van worden. Daarom ter ontspanning maar wat leuke cartoons opgezocht, om wat tegenwicht te bieden.

Even kijken of deze ook wil...Nou ja, ik ben dus nog niet hoogbegaafd genoeg om al die cartoons leesbaar te plaatsen. Op de deur van de school van de bovenste cartoon staat dus 'trekken', en bij de onderste schrijft het rechterjongetje een heel moeilijke wiskundige formule op het bord en zegt de juf: 'Hoe vaak moet ik je nog vertellen dat je niet vooruit mag werken.'
Ik ga nog maar even wat breintraining doen.

3 opmerkingen:

Tineke Plooij zei

Het allerbelangrijkste, in mijn ervaring met mijn kinderen, is dat elk kind erkend wordt in wat ze kunnen en niet kunnen. En dat ze in de klas een goede plek hebben, zich er veilig voelen.

Voldoende uitdaging voor hoogbegaafde kinderen is daarbij zeker belangrijk; kan voor een deel ook door de ouders worden geboden in de thuissituatie.

Je gekend en aanvaard weten door je docenten, dat hebben mijn kinderen gewaardeerd als het er was, meestal gelukkig, en gemist als een docent moeite had met een leerling die slimmer was dan hij.
Een andere docent zei volmondig dat één van mijn dochters slimmer was dan hij en dat hij erg genoot van haar humor. Zij denkt nog altijd met plezier terug aan het jaar bij hem in de klas.

Yelle zei

ALs moeder van 2 hoogbegaafde jongens kan ik enorm lachen om het bovenste plaatje! Jaja, ze zijn dan wel slimmer dan gemiddeld maar sommige zaken missen ze compleet. Onze oudste heeft een Teleac-cursus "sjaal in mouw van je jas doen" gevolgd omdat een simpele opmerking niet genoeg was! Ik heb het echt voor moeten doen met jas en sjaal en aan de glinstering in zijn ogen zag je dat ineens het kwartje viel! Onbetaalbaar zoiets. Jaja, dit is echt hetzelfde kind dat als 6-jarige AVI-uit is en de kwadraten en wortels zo uit zijn mouw schudt (als die sjaal eruit is dan).
Nummer 2 is net 5 en rekent ook al dat het een lieve lust is. Nummer 3 is hun zusje en die hoeft niet hoogbegaafd te zijn, zij hoeft alleen maar goed te kunnen koken en schoonmaken, haha! (echt grapje hoor ;) )

jacq zei

laat ik nou toch altijd gedacht hebebn dat je hoogbegaafd was.........;)