vrijdag 9 oktober 2009

Ik vind er geen bal aan

Mag ik me even voorstellen? Ik ben een voetbal. De voetbal van De Polletjes. Lekkere combinatie, maar niet heus.
Daar lig je dan, oud, lek en afgetrapt. Ergens in een stoffige, roestige vuurkorf, tussen de zooi voor het huis. Je zult maar voetbal zijn en van De Polletjes zijn. Ze hebben echt niets met voetbal, hun ouders ook niet. Echt dankbaar werk doe ik. Geeft bijzonder veel voldoening. Not. Ha Ha.
Kunstpol en Purperpol doen nu net even net-alsof, met die AH-voetbalpuzzel. Maar ik verdenk ze er gewoon van dat ze dat alleen voor 'de heb' doen. Die Purperpol, da's gewoon een controlfreak, die kan er niet tegen als iets half af is. Ze moeten nog vijf stukkies, maar als die puzzel compleet is, verdwijnt ie net als ik in d'een of d'andere hoek en wordt er nooit meer naar omgekeken. Ze weten niet eens wat voor voetballers erop staan. Interesseert ze ook geen bal.
Ja. Parapol had in de zomervakantie even een manie. Wou-ie me opeens kunnen hooghouden. Purperpolletje wist eerst niet eens wat dat is, hooghouden. Ze snapt er ook geen bal van, van dat hele voetbalgebeuren. De Pollen kijken niet eens naar EK's en WK's. Als heel Nederland oranje kleurt, blijven De Pollen gewoon grijze muizen. Nou, Kunstpol zou misschien wel wat meer willen, maar hij krijgt de kans niet binnen het keurslijf van dat gezin.
't Is een wonder dat ik er nog zo afgetrapt uitzie. Zoveel trappen heb ik niet gehad. En lek ben ik doordat de dolle buurhond me te grazen nam. Nee, niet die ADHD-hondjes van de andere buurman, die zijn daar veel te schijterig voor. Die zijn zelfs nog bang voor een stuiterende pingpongbal. Net als De Polletjes zelf, denk ik soms. Maar dat is een beetje overdreven.
De Polletjes zijn momenteel helemaal wild van modelbouw. Ze hebben ontdekt dat er van alles in WO-II uitvoering te koop is en zijn nu bezig 51 minuscule Britse soldaatjes te verven. Dan volgen de WO-II jeepjes, de WO-II pantservoertuigjes, de scheepjes, de tankjes en de vliegtuigjes en
dat allemaal in Britse, Duitse, Poolse, Amerikaanse, Franse en Canadese uitvoering.
Moet je die vingers zien, het lijken wel van die kunstenaarstypes. Fijngebouwde pianovingertjes hebben ze.

Nee, echte mannen zullen het op die manier niet worden. Of toch?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Grappig dat kinderen zo anders kunnen zijn. Bij ons kunnen er geen ballen genoeg in huis zijn.

Madelief zei

Nee, echte mannen zullen ze helaas niet meer worden...dat zijn ze al!

Mirjam zei

Ik heb hier vier mannen in huis en daarvan houdt alleen Levi een beetje van ballen, Boaz alleen als er wild gedaan kan worden....En 't zijn toch écht mannen, ik kan er niks anders van maken ;)

Juist leuk, 'afwijkende' hobbies!!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.