vrijdag 23 oktober 2009

Spuugles

In de keuken produceert Kunstpol de vreselijkste geluiden. De geluiden worden afgewisseld met aanwijzingen van Parapol. Iets in de trant van:
- sprghghghghah
- iets harder!
- hhhhoeewachhhhh
- nee, meer vanuit je keel!
ggggggggggspruccccch
- ja, 't komt al in de richting, nu nog met je tong meer naar je verhemelte -- jaaaaaah, góed zo!
- wwwrrrsplashgrwhuh

Ik ben moe (IKEA's schuld en nee, nog geen chipsbak - 'k ben echt te kritisch) en kan het nog net opbrengen om: 'Nah!' te roepen. Meestal is dat bij De Polletjes natuurlijk ruim voldoende om abrupt te stoppen met hun storende gedrag en lief en stil te gaan spelen in een hoekje, of zo. Maar dit keer niet, de oergeluiden en aanmoedigingen houden onverminderd aan.
Ik roep nog eens getergd: 'Nah! Wat ís dit?'

Het was Parapol die Kunstpol spuugles gaf. Ja, nou! Dat werd inderdaad de hoogste tijd. Dat ik dat ook niet meteen begrepen had.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Huh, ik had de titel tot de laatste zin van je blog op z'n Engels geinterpreteerd. Geen idee wat 't dan betekent; ik las het als 'spuuguls'. En ondertussen zit ik in 't Nederlands maar te broeden op die alfabetzin!

Madelief zei

En? Hoever kan ie spugen nu?

Nicolette zei

Wat heb je het gezellig opgepimpt hier! Geweldig toch die gastjes die elkaar onderwijzen. Hihi, hebben ze dat ook gedaan vroeger met wie het verst kon plassen?

Mirjam zei

;)

En ik zie dat je bijna al je gouden boekjes hebt, inmiddels. Had al gekeken, maar die laatsten ken ik niet eens van naam ;(