donderdag 22 oktober 2009

Mind the light

Dit is een raar, klein verhaaltje, 't lijkt eigenlijk nergens op. Maar toch. Ik vind het een lichtpuntje!

Gistermiddag maakte ik een foto van een fontein, zie wat berichtjes hieronder. Omdat er zo'n mooie regenboog in te zien was. Ik dacht eigenlijk dat die foto mislukt was, maar hij bleek veel mooier dan verwacht.
Ook gistermiddag kocht Grote Pol een wasmachine. Hij kreeg er gratis (nou ja, gratis, die wasmachine was al duur zat...) twee van die steeklampjes met zonnecellen voor in de tuin bij. Grote Pol zei nog eerlijk: 'We hebben helemaal geen tuin.' Maar de verkoper was een vasthoudend typje en splitste de lampies Grote Pol zo ongeveer in de maag. We hadden natuurlijk liever nog wat meer korting gehad, of een gratis nieuw fornuis, had ook leuk geweest.
Gisteravond waren we bij vriendinnetje H. En H. heeft altijd allerlei verhalen te vertellen. Er lag een pen op tafel met Mind the light-opdruk. Vriendinnetje H. had er een heel verhaal bij dat ze uitgebreid vertelde.
Vandaag gingen we naar vriendjes G. en M. Zij hebben een tuin. Dus 1+1=2. We dachten: we nemen die lampies mee, want weg is weg. En we gaven die lampies een beetje besmuikt om de gratisheid van dit geschenk. Grote Pol grapte nog dat ze €1126,50 hadden gekost (tja, we kochten een Miele, vandaar). Maar 'toevallig' hadden G. en M. gisteren nog gezegd: 'We moeten wat met die tuin, het is er 's avonds veel te donker. Laten we van die steeklampies kopen met zonnecellen!' Maar we waren ze ruimschoots voor.
En 's middags reden we weer naar huis en ik dacht eindelijk: 'Mind the light, oooooooooooh jaaaaa!'
Toeval?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

toeval bestaat niet, hè.
toeval is datgene wat God je doet toe vallen.

Karien zei

Leuk toch! Ik zou zeggen: da's een opsteker.

Mirjam zei

Da's erg leuk! :)