dinsdag 29 september 2009

Het Gedrag van de Dag

Ik moet wat bekennen. Gisteren heb ik gejokt.
Parapol lag languit, zoals het pubers betaamd, in een stoel. Hij hing. En was niet in beweging te krijgen. Ik zat, zoals gewoonlijk, achter de laptop. En ik jokte. Ik jokte dat er een nieuwe rubriek op de website van zijn school was. Die website bekijk ik vaak. Want: roosterwijzigingen. En: cijfers (en ik: controlfreak).
Ik verzon zomaar dat de nieuwe rubriek Het Gedrag van de Dag heette. En Parapol kwam zowaar in beweging en ging over mijn schouder meekijken. Sensatie, daar houdt ie wel van. Maar het was dus zomaar een grapje.
Hij zit in de derde en is er in zijn hele schoolloopbaan, inclusief de basisschool, maar één keer uitgestuurd. Het is dus een schatje. Een lieverdje, een voorbeeld voor de hele klas. Nee, voor de hele school.
Maar vanavond verkondigde hij dat het wel weer eens tijd werd voor een verwijdering. 'Ik zit toch in de derde, dan wordt het wel eens tijd dat het gebeurt. Da's heel normaal.' Toen ik hem eens met een moederlijk bezorgde blik aankeek, voegde hij er geruststellend aan toe: 'Maar ik maak het niet te erg, want dan krijg ik een strafblad en kan ik niet bij het Korps Mariniers.'
Nee, Parapol zal nooit in aanmerking komen voor een negatieve vermelding bij Het Gedrag van de Dag. Maar ik hoop stiekem toch dat hij mijn vaak herhaalde en hopelijk ook ter harte genomen aanbeveling in de praktijk brengt: 'Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend.'

En ik zal nooit meer jokken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

LOL! Ben toch benieuwd of hij daarna weer in de stoel geploft is, of in beweging is gebleven? Gek he? Ik kan me haast niet meer herinneren dat dat uberhaupt kan. ;)

Tricky zei

ja, tgoede voorbeeld zelf best geven hé!
ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook wel leuk vond om 'een keer strafstudie' te hebben gehad in mijn middelbaar... dus ik begrijp je parapol wel... gelukkig houdt de mariniersdroom hem op het rechte pad ;-)

Nicolette zei

Ik heb er vreselijk mijn best voor gedaan en het is me totaal een keer of 5 -naar boven afgerond- gelukt om er uit gestuurd te worden. Dan heb ik het over 6 jaar he, valt wel mee dus. En geen strafblad trouwens. Met die van jou, komt het helemaal goed.