maandag 7 september 2009

Leeslekkers voor boekbeesten

Kunstpol heeft waarschijnlijk dus dusluuksie. De laatste tijd denk ik dat hij maar doet alsof, want hij leest opeens veel en graag. Dat krijg je ervan als je vader 'in de kinderboeken' zit. Grote Pol recenseert ze en we krijgen dus regelmatig van dat lekkers en moois gratis en voor niets thuis. Vandaag was Grote Pol naar Manuscripta en vertelde aan tafel wat smakelijke primeurtjes over de kinderboekenweek. Pierre Wind, ja, die ene tv-kok met ADHD (achter de link schuilt een filmpje waarin hij demonstreert hoe je colaijs maakt) schijnt een spruitjesburger te hebben gemaakt die spruitjeshaters nog lekkerder schijnen te vinden dan hamburgers. 'k Moet het nog zien of De Polletjes daarin trappen. Die hebben een zeer goed ontwikkeld zintuig om alles wat in hun perceptie maar enigszins naar vies neigt perfect te determineren en te analyseren om het vervolgens kokhalzend weg te schuiven. Mmm. Tja.

Maar goed. Kunstpol is dus lichtelijk een boekjunkie aan het worden. Heerlijk. Tóch echt een zoon van z'n moeder.
Even wat boekentips van Kunstpolhimself voor kinderen tussen - pak 'm beet - tien en twaalf jaar:En als je na al dat lezen ook nog actief met je handen bezig wilt zijn, kun je ook nog even dit maken. Maar da's dan weer niks voor mij...

1 opmerking:

Wondelgijn zei

Zo jammer dat de jongste van ons alweer 15 is.... zo raken wij helemaal 'uit' de kinderboeken...! Of kan ik met goed fatsoen ook nog kinderboeken lezen?? ;-)