maandag 21 september 2009

De touwtjes in handen

Ik ben een echte controlfreak.


Op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag (over ruim anderhalve maand) staan drie dingen die ik alledrie gewoon móet krijgen. Een boek, een nieuw horloge en een glas-in-loodraam dat ik op Marktplaats zag. Ik zal voorlopig niet meer elke dag kijken of er al op dat raam is geboden, dan zie ik het ook niet als Grote Pol dat stiekem al heeft gedaan. Al is zo'n belofte lastig houdbaar voor een regeltante als ik...
Als Grote Pol nu gewoon dat raam koopt, mijn ouders dat horloge geven (ik zeg nog wel welke precies) en De Polletjes dat boekje schenken ben ik dik tevreden.

Oké, da's ook weer geregeld.


Nu nog even bedenken hoe ik nog meer invloed kan krijgen op mijn leventje. Iemand een idee hoe ik ervoor kan zorgen dat ík bepaal wat Grote Pol morgen kookt (géén bloemkool)? welke kleren de Polletjes willen kopen en dragen? welk beroep De Polletjes gaan kiezen? welk meisje ze ooit verkiezen als geschikte schoondochter voor hun moeder? dat het nooit hard regent, sneeuwt, tegenwaait als ik van of naar mijn werk moet fietsen? en hoe hoog het zakgeld van De Polletjes wordt?
En vooral: hoe krijg ik vat op mijn beschikbare energie, op het verdere verloop van de ziekte, op de hoeveelheid uitvallende haren en mijn hamsterwangetjes?

O ja.
Nee.
Neehee.
Natuurlijk niet.
Loslaten. Gewoon loslaten. Laat lossssssssssssssssssssss.....

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Een controlfreak zonder horloge,
dat is ongewenst. Paton

huize steen zei

Dat is lastig, loslaten. Ik probeer het al jaren....is me nog niet gelukt. Eigenlijk zou je naast een cursus engels ook een cursus loslaten moeten kunnen doen :-)
Enne, ik koop al jaren mijn kadootjes zelf ;-)

Anoniem zei

Goedemorgen ketel,

Ook eens iets laten? Doen!

Groetjes en een fijne dag,

Pot