dinsdag 15 september 2009

Verplicht vrijwilliger in hart en nieren

Ik noem geen namen, maar in mijn directe omgeving leeft iemand in de veronderstelling dat hij/zij geen mensen kent die vrijwilligerswerk doen. Hij/Zij kent er minstens honderd, denk ik.

Vrijwilligerswerk is trouwens ook nooit leuk, volgens deze persoon.
Deze persoon moet binnenkort een plekje voor zijn/haar maatschappelijke stage zoeken. Hij/Zij wil alleen iets met landschapsbeheer (het liefst in de directe omgeving van militairen die op de hei oefenen) of met sport (het liefst in de directe omgeving van militairen die hun conditie d.m.v. sport op peil houden).Deze persoon zegt ook dat hij/zij alles al weet, dus dat hem/haar niets nieuws geleerd hoeft te worden.

Heel nuttig zeg ik, zo'n maatschappelijke stage. Voor jongens of meisjes van een jaar of veertien. Dus staatssecretaris Van Bijsterveldt: zet 'm op! Wat mij betreft wordt het met ingang van dit jaar gewoon 72 uur voor elke middelbare scholier...


Hij/Zij zal er veel van leren en hopelijk ook veel plezier aan beleven.

4 opmerkingen:

Nicole zei

Het lijkt me best comfortabel te denken te weten dat je alles al weet!

Nicolette zei

Tja, soms is het echt nutteloos hoor, zo'n stage. Op de afdeling hebben we ze ook gehad, maar pubers van die leeftijd zijn echt niet geinteresseerd en het kost ons heel veel tijd. Vorig jaar konden we nog een grote mond krijgen ook van de pubers. Wat mij betreft: afschaffen!

Willy zei

Leuk om je antwoorden om m'n vragen te lezen, thanks! Ik ga er straks even rustig voor zitten als het spitsuur hier voorbij is ;-)!

het lieveheersbeestje zei

Hier is vorig jaar een lieveheersbeestje op stage geweest; een dagje koken voor daklozen... Was leuk voor haar, maar wat hebben deze kinderen er aan? Ik snap het niet hoor. Een stage hoort toch wel een week of twee, drie te duren, dan leer je er iets van...