zondag 27 september 2009

De draad oppakken

Sommige schrijvers schrijven gewoon te weinig. Laatst weer twee boeken her- en gelezen van twee van mijn favoriete schrijvers en tja, nu is het weer op. Kunstpol heeft dan een strategie: hij gaat dan gewoon extreem langzaam lezen. Maar dat kan ik niet. Een boek moet uit. En graag zo snel mogelijk.

Tova Mirvis schreef twee prachtige, humorvolle romans over het Joodse leven in de VS. Interessant ook voor wie dat interesseert. Ik heb ze gewoon in het Nederlands gelezen, overigens.

Alexander McCall-Smith schrijft o.a. boeken over een Botswaans dames detectivebureau. Leest snel weg, is erg leuk en ontspannend.

Maar goed. Ik heb van hen dus alles al gelezen. Moet ik weer op zoek naar nieuwe schrijvers die me net zo aanspreken. En de lange herfst en winter komen er ook nog aan.

Nou ja, dan pak ik letterlijk de draad maar weer op. Ooit, toen het nog winter was, lang geleden, was ik begonnen aan een kabeltrui voor Grote Pol, die hier heel 'ontspannen' en charmant ligt te middagdutten. Maar dat werd niet mooi en schoot al helemaal niet op, dus ik haalde alle kabels weer uit en ging over op Noors. Schiet trouwens ook niet op met pen 2,5. Maar ja, als ik dan toch geen mooie boeken kan lezen, ga ik maar breien! De winter duurt vast nog lang genoeg. Die trui komt vast af, maar intussen blijf ik ontvankelijk voor goede boekentips. (Overigens vind ik Henning Mankell bijvoorbeeld te spannend. Daar slaap ik echt niet lekker op! En ik heb ook al héél veel gelezen...)

4 opmerkingen:

Toaske zei

Extreem langzaam lezen? Hoe doe je dat dan?
Leuk een foto van die grote pol van je!

Anoniem zei

Ik heb een boekje ook over Jozef en Maria ,geschreven door
Felix Timmermans n.l.
Het kindeken Jezus in Vlaanderen
Hij schrijft in een heel byzondere
stijl je kunt het niet vlug even lezen.Ook de biogravie over :Pieter
Breugel den Ouden.In die zelfde stijl, prachtig! (vind ik)
Maomi

Tineke Plooij zei

Ken je de boeken van Dalene Mathee?
Bijvoorbeeld Fiela's kind.

Ze spelen allemaal in Zuid-Afrika.

Ik vind ze erg mooi.

Ze vertellen over aspecten van Zuid-Afrika, ook van honderd jaar of langer geleden, die ik niet van ergens anders kende; fijngevoelig beschreven.

Clarien zei

Alles van Elizabeth Berg al gelezen waarschijnlijk? Ook 'Bewogen' en 'Nog even praten'? Altijd weer mooi