woensdag 9 september 2009

Je moet er wel even bij blijven

Ik ben trots op mijn Kunstpolletje. Dat ongestructureerde chaootje doet het zo goed!

Vorige week begonnen op De Middelbare en we hielden onze adem in. Wat moest dat worden? Die jongen die gerust zegt dat het kwart voor negen is, terwijl het kwart over negen is? Die gerust beweert dat 5+3 ongeveer 9 is? Die als je 'm niet voortdurend zou aansporen nooit ergens op tijd zou verschijnen? Die absoluut niet zelf zijn kamer goed (nou ja, wat is goed?...) kan opruimen, al beweert hij zelf van wel? Die op de basisschool niet bepaald altijd een gelukkig, weerbaar jochie was?

Hoe zou ie nou een agenda invullen? Hoe moest ie ooooooit leren het maken van zijn huiswerk te plannen? Hoe zou ie so-wie-so zijn huiswerk maken zonder gestress en gepaniek? En vriendjes maken? Zou dat op deze school wel lukken?

Maar deze ongestructureerde chaoot komt opgeruimd thuis, vertelt enthousiast (eerlijk gezegd is dat na een week al wel heel wat minder geworden...), laat zijn keurig ingevulde agenda zien, weet wat en hoe het allemaal moet en DOET het ook. Hij gaat ZELF aan het werk en heeft zijn werk op TIJD af! Hij werkt op dit moment zelfs vooruit voor vrijdag! Hij pakt zijn schooltas zelf in en is nog nóóit iets vergeten! (Zijn tas is nog echt zo'n brugmugtas: veel te zwaar, veel te veel ballast.) En hij heeft nog geen enkel streepje verdiend (voor te laat komen)!

Wow! Petje af!

Hij heeft veel minder aandacht nodig dan we dachten....

Maar je moet er wel even bij blijven.

4 opmerkingen:

Toaske zei

Hopelijk blijft het zo!

Anoniem zei

Voor Luuk zet ik mijn heeeeeeele hooooooge hoed af, want ga er maar aan staan alles nieuw en vreemd!
en natuurlijk blijft het zo,
En dat je 3 pollen jou de alllerliefste moeder vinden, nou dat is gewoon zo, en ik krijg medelijden met dat lieve film jongentje weet jij wat hij wilde zeggen,ik wel.o zo.
Maomi.
?

Wondelgijn zei

Geweldig toch!? En zoalng je nog 'Mum...Mum.....Mummy...!' hoort, weet je dat ze er nog zijn! ;-)

Nicolette zei

Ja knap he dat die kinderen het zo goed oppakken! Ik ben ook zo verbaasd over die van mij: een heel ander kind ineens dan 8 weken terug. Bijna het hoogste woord en aansluiting in de groep... Heerlijk om te zien.