maandag 31 mei 2010

Ik ben een slechte moeder...

Drie bewijzen. Van drie getuigen. Dus dan is het zo. Toch? 't Is een schande. Ik zou ontslagen moeten worden. Ontaard ben ik. Want:

A. De zoon.
Ik mag geen Wii, zelfs geen gewone Playstation 3, ik mag niet altijd computeren of televisie kijken omdat ze bang is voor vierkante ogen, terwijl dat helemaal niet kan, ik moet wel elke dag fruit eten, maar ik mag geen fruitella's eten tot ik erbij neerval, ik mag niet zelf mijn bedtijd bepalen, maar moet wel heel zelfstandig mijn huiswerk doen.

B. De buitenstaander.
Ze zegt soms erg vreemde dingen tegen de Polletjes. Zoals: 'Ik vermoord je.' En daarbij lacht ze dan. Soms is ze net zo'n grote puber als Parapol, dan weer een Saai Verstandig Volwassen Mens. De Polletjes zien er soms vaak heel raar uit en zij laat dat toe. Ze ligt of zit heel vaak te lezen, televisie te kijken, te haken of te niksen, doet amper wat in het huishouden. De Polletjes moeten elke dag afdrogen en andere huishoudelijke klusjes doen.

C. Ikzelf.
Ik heb geen gezag en ben niet consequent. Ik strijk veel te vaak met mijn hand over mijn hart. Vraag ik Kunstpol om een ei te halen bij de buuv, weigert hij gewoon. Beloof ik hem een snoepje als hij het doet en hij vliegt voor me. Of nee, hij vliegt voor dat snoepje.
De mensen dénken wel dat ik pedagogisch zo goed ben en zo'n lieve, geduldige, wijze, humorvolle moeder, maar ondertussen verleiden de Polletjes mij om hen te belonen met snoep en geld, bijvoorbeeld.

Schuld bewezen.

Vonnis: werkstraf. Werkstraf houdt in: verdachte zet zich gedurende de maand juni in De Polletjes op te voeden tot nette, eerzame, liefdevolle en vriendelijke burgers, zonder ze om te kopen met snoep of geld. Door het positieve gedrag te allen tijde te belonen, het negatieve gedrag zo mogelijk te negeren en reële eisen te stellen aan haar kinderen. Kortom: datgene te doen dat zij anderen altijd adviseert. Daarnaast zal de verdachte moeten aantonen, op 1 juli aanstaande, niet zo streng voor zichzelf te zijn geweest. En bovendien de Polletjes en zichzelf die liefde, zorg en aandacht te hebben gegeven die ze nodig hebben.

Eerste bewijs van goed gedrag: de Polletjes krijgen op maandag 31 mei, zonder dat ze daarvoor een tegenprestatie hoefden te leveren, het snoep dat voor hen gekocht is bij Oma's snoepwinkel in Veere.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

*knuffel*

Madelief zei

Nou, dat is een goed begin met die lekkere snoepjes! En het líjkt natuurlijk dat je op de bank zit te niksen maar ondertussen ben je natuurlijk hardstikke drug bezig met het bedenken en bepalen van je nieuwe strategie!

Anoniem zei

Zegt de ene slechte moeder tegen de ander: oooh, doe mij ook zo'n zak vol met oudhollands snoep!

Toaske zei

Nou, als ik dit zo lees, dan ben ik ook een slechte moeder ben (al wordt er door mij niet omgekocht met snoep, dat nog net niet). :-S

Wondelgijn zei

Als ik dat had geweten, vorig weekend.... dan was ik ook naar grootmoeders snoepwinkeltje in Veere gegaan! (In Middelburg hebben we die niet gevonden...)

YKO zei

Zo zullen veel moeders zich wel eens voelen. Ik wel tenminste.
Vooral als ik niet lekker in je vel zit en daardoor mijn hoofd niet mee wil. Ga deze week met de dames van onze bijbelstudie groep een dag je uitwaaien op Ameland. Volgende week horen wat de assistente van de huisarts van mijn bloedsuikerwaarden vind en dan......... hopen we dat alles weer wat beter gaat.

Dus ik leef met je mee en een "slechte"moeder, VALT REUZE MEE

Groetjes uit Fryslân van Ineke

Mirjam zei

Don't be hard on yourself.....

Volgens jouw lijstje ben ik een nóg slechtere moeder ;)))) (niet dat je jezelf met mij moet vergelijken hoor, hahaha)

Fokelien zei

Weet je wat? We vormen samen een nieuwe familie: wij-slechte-moeders! :-))) Ik voel me erg schuldig als ik als reactie denk of zeg dat ze hun koffer maar moeten pakken en bij het ideale gezin mogen gaan logeren. Niet pedagogisch verantwoord, maar o zo menselijk...

Het valt zwaar soms he, te weten dat je de wijze weg loopt, maar je kinderen zijn het daar absoluut niet mee eens...