maandag 17 mei 2010

Nieuw, maar nu vernieuwd

Hier stond net nog een ander berichtje. Het heette Nieuw. Maar nu is Nieuw Oud. Want Nieuw is verwijderd. Dat was maar beter zo.
Het ging over iets nieuws, dat zeker wel, het was ook geen Oud Nieuws. Maar niet elk nieuwtje moet je delen. Met Jan en alleman, bedoel ik. Kom nou, ik ben die bepaalde krant niet.
Ik kreeg al snel spijt van Nieuw. En twijfels. Een brrrr-gevoel.
Dus dan zit het niet goed. Hop, wég ermee.
Als er wel nieuw nieuws is, wat op het wereldwijde web geslingerd kan worden, zal ik het zeker doen.

Maar.
O ja. Ik heb meteen wel wat nieuws te melden. We kochten namelijk een kastje. Een oud, best lelijk kastje. Maar wel precies passend ergens in dit ieniemieniehuis. Want ik heb een eigen ieniemienieplekje hier in huis gecreëerd, en wat daar nog ontbrak, was zo'n kastje.
Natuurlijk wilde ik eerst meteen wel naar Ikea vliegen om daar van alles te kopen en te kijken, behalve dan uiteindelijk dat kastje. Maar ik was slim. En ook nog verstandig. Ik keek namelijk eerst op Marktplaats. Acht straten verderop stond een kastje te koop dat precies paste. Kijk, dat scheelt. Benzine, tijd, energie en klauwen met geld. En die Gravad Lachs of hoeheettut hoefde ik toch niet zó nodig.

Maar.
Nu wil ik tóch alsnog nog naar Ikea, want voor ín en bij en achter en op het kastje kan ik allerlei spulletjes en stofjes en dingetjes gebruiken. Die ik dan in eerste instantie graag bij Ikea koop. Tot ik bedenk dat ik ook eens naar de Hema kan, of Blokker, of o ja, we hebben ook een Kwantum hier.
En daar verkopen ze ook spulletjes, stofjes en dingetjes.

Ik heb Ikea helemaal niet nodig, blijkt.
Wat een gek mechanisme is dat toch, dat ik meteen aan Ikea denk als ik spulletjes en dingetjes wil. Zoals het ook gek is dat ik meteen aan de supermarkt denk als ik melk en appels wil en niet aan een koe of een boom. Ik wil wedden dat er meer gekke mensen zijn, die zo denken. Ben ik gelukkig weer niet de enige gek hier op aarde.

Als ik tevreden ben over de inrichting van mijn ieniemienie eigen plekje, maak ik foto's. En die slinger ik dan op dit wereldwijde web. En dan laat ik het daar ook nog geruime tijd staan ook, ook. Zodat Jan en alleman zich kunnen verwonderen over mijn klein geluk.
Beloofd.

7 opmerkingen:

Toaske zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Kom Achterom zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Tricky zei

nu ben ik natuurlijk wel heel erg benieuwd naar je eigen plekje ...
en ja hoor, ik denk ook zo, dus nee, je bent de enige niet...

baasbraal zei

Zelfs de reacties zijn verwijderd! Normaal gesproken kijk ik regelmatiger op ieders blog, maar ik ben nu zo druk bezig met antwoorden op de vragen van mijn jubileumlogje te schrijven, dat ik achter ben met lezen. Ik word meteen gestraft, das duidelijk. Maar je hoeft inderdaad niet alles op het net te zetten, hoor! Ik ben benieuwd naar de foto van je nieuwe kastje!

Toaske zei

Ik heb ook wel 'ns een logje verwijderd. omdat ik het toch niet heel handig vond wat ik geschreven had. Ging over mijn werk en had na publicatie toch een beetje het gevoel, dat ik dat beter niet kon doen. Het heeft er denk ik een uurtje opgestaan destijds. En het weghalen was verstandig, maar toch ook raar, zeker omdat ik meen anoniem te bloggen.