donderdag 6 mei 2010

Kinderdag of toch stiekem Moederdag?

Vandaag vieren we de Polletjes Kinderdag. Een zelfbedachte instelling omdat ze vader- en moederdag van die oneerlijke commerciële bedenksels vonden. Grote Pol en ik gingen akkoord met één kinderdag per jaar, want ach, we zijn de beroerdsten niet en we houden van onze Polletjes.
De Polletjes mogen op die dag bepalen wat we eten, krijgen een klein cadeautje, eventueel als het zo uitkomt ontbijt op bed en hoeven niet te helpen met de afwas. En dat laatste, daar gaat het hen eigenlijk om.

Dit jaar, en trouwens vorig jaar ook ter gelegenheid van Kinderdag, is Grote Pol met ze naar het Liberty Park in Overloon gegaan. Een gigantisch museum over de oorlog en het verzet, wat wil een Polletje nog meer? Ontbijt op bed kregen ze niet, want ze moesten op tijd weg.
De Polletjes hebben trouwens deze hele week een fantastische week. Dodenherdenking, waarbij Kunstpol als scout een taak had, Bevrijdingsdag in Wageningen met duizenden échte Canadezen en ook nog wapens om vast te mogen houden, diverse WOII-films op tv (Valkyrie, Schindler's List, Der Untergang), alles staat hier deze week in het teken van de Tweede Wereldoorlog. En nu dus ook nog een hele dag met Grote Pol naar Overloon. Morgen misschien met opa naar het Airbornemuseum in Oosterbeek en overmorgen mag Parapol weer naar 'zijn' museum om te vrijwilligen. Het kan niet op.

Waar ze zin in hebben. Snap jij het? Snap ik het.

Maar ondertussen is het stiekem vandaag hier al moederdag. Want ik ben heerlijk de Hele Dag alleen thuis. Ik rommel wat aan, rust lekker uit, lees eens wat, haak eens wat, poets hier en daar eens iets waar ik zin in heb en geniet met volle teugen van de stilte. Straks kook ik een eenvoudig, maar heerlijk Italiaans maaltje voor Grote Pol en mij en we sturen de Polletjes met wat contanten naar Friet van Piet om daar te bestellen wat ze maar willen.

En zondag? Dan is het gewoon wéér moederdag. Niet vertellen dat ik het vandaag stiekem al gevierd heb, hoor! Ssssst...

6 opmerkingen:

Toaske zei

Wat leuk zeg: zo'n kinderdag!

Judith zei

leuk hoor! zeker als je mag uitkiezen wat je wilt bij piet patat!!!!!hoe hebben de jongens het gehad?

Gekakel zei

Geweldig initiatief! Maar ... ik stel het hier maar niet voor ;-).

Madelief zei

Het klinkt heel leuk, wie weet ga ik dat hier thuis ook wel een keer doen!
Enne...ik kan ook zó genieten als ik alleen thuis ben. Die stilte. De rust. Dat het een hele dag netjes blijft om me heen.....heeeeeerlijk!

Petra zei

Ja, jongens zijn soms een raadsel he.. Nee, ik snap het ook niet.
Mmmm, wat heerlijk, zo'n geheime moederdag. En vooruit, ik zal het niet verklappen.

jente zei

Een supergoed idee! Wij kregen vroeger altijd te horen als we zoiets vroegen: het is elke dag al kinderdag.. Jullie oplossing klinkt veel èchter.
Leuk dat ze zich zo vermaakt hebben.
En nog leuker... dat jij alvast een heerlijk genietdagje hebt gehad (en dan morgen nog een keer ;-)
groetjes Jente