maandag 10 mei 2010

10 mei- een beetje vreemde dag

4.32 uur - er wordt bij ons aangebeld, ik weet het zeker, maar ik heb niemand horen weglopen. Verder heeft niemand hier iets gehoord. Maar ik heb zéker een uur klaarwakker liggen luisteren naar de stilte.

5.56 uur - ik schrik weer wakker. Ik droomde dat ik borsthaar had. Keurige plukjes, verdeeld over de hoekpunten van een symmetrisch ruitpatroon.

8.09 uur - er wordt een riant bod gedaan op het eerste artikel dat ik in een advertentie die ik eigenhandig op Marktplaats heb gezet te koop heb gezet. Had ik nooit verwacht. Trouwens, er wordt vanuit Huize Pollenstein heel wat ver- en gekocht op Marktplaats, maar tot nu toe alleen maar door de mannelijke Pollen. Maar ik heb de smaak nu te pakken. Mannelijke Pollen - let op uw eigendommen!


12.45 uur - ik gooi een halve beker kokendhete thee over mijn hand en pols, in een wachtkamer in het ziekenhuis. Eerstegraads brandwond met een behoorlijk oppervlak, halve dag gekoeld, de brand is er eindelijk uit. Geen blaren gelukkig.


15.45 uur - ik knip 'ruggespraakjes' uit, van de achterpagina van Onze Taal, om er een poster voor op de wc van te maken. Deze wil ik u niet onthouden:

Wilt u overigens wel even reageren als u een Pol in de lucht ziet? Bel me dan s.v.p. even, dan kom ik meteen in actie.


19.22 uur - Parapol meldt tussen even tussen neus en lippen dat hij een boekenbon heeft gewonnen met een gedichtenwedstrijd op school. Hij moest verplicht meedoen, dus hij kon er ook niets aan doen. En dat gedicht mag ik niet lezen, laat dat duidelijk zijn. Het gaat over de oorlog, dat is alles wat hij erover kwijt wil.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou ja, zeg...:-).
Wat een toestand bij jullie. Schrikken met dat hete water!!!!
Sterkte!

Repel zei

Intrigerend logje....zalig om te lezen!

Jente zei

Wat een dagje... en dan ook nog dat hete water over je hand, pijnlijk en flink schrikken. Hopelijk heb je er niet al te veel last meer van. Lieve groet, Jente

Toaske zei

10 Mei, een heel bijzondere dag. Gelukkig geen nare gevolgen van dat hete water.
Jammer dat je het gedicht niet mag lezen (en mag plaatsen hier).

baasbraal zei

Hier is het de afgelopen weeek zo koud geweest, daar hebben de Pollen niet van terug! Succes met je brandblaren zeg! De kleur trekt pas na meer dan een jaar weg, dan weet je het vast......

Helma zei

Hahah hilarisch blogje. Ik heb nooit last van pollen in de lucht! Gelukkig maar!
Weet wat me zo fijn leek, dat die plukjes borsthaar symmetrisch gerangschikt waren. Ik houd erg van symmetrie ;-)
Hoe gaat het met je hand en pols inmiddels? Brandwonden kunnen echt heel naar zijn.
Ben benieuwd wat 11 mei je brengt.

Tricky zei

wat een bijzondere dagen daar bij jou zeg!
heel leuk, die ruggespraakjes en zeker die ene! en pollen in de lucht, die storen mij gelukkig niet, maar ik zal je waarschuwen, hihi!

Cisca zei

Oe, die laatste! Ik ben ook wel heel benieuwd zeg. Kun je niet stiekem even rondvragen op school? :-)

lenteroos zei

Wanneer het je lukt dat gedichtje te pakken te krijgen - zet je het dan op je blog... (of ben ik nu een heel slecht mens...)