zaterdag 8 mei 2010

Wéer zo'n hatseflatsrecept, maar lékker, lékker!!! Salade met rucola, peer en pecannoten

Geïnspireerd door een recept uit Allerhande, maar Purperpolletje zou Purperpolletje niet zijn als ze er een eigen draai aan geeft. Ondanks een bepaalde perfectionistische levenshouding is ze niet te beroerd af te wijken van recepten, werkomschrijvingen (heel handig als je iets ingewikkelds naait of breit of haakt of van Ikea in elkaar wil zetten). Sterker nog: afwijken vindt ze eigenlijk een noodzaak.
Maar goed. U wilt dat recept nu wel eens zien. Daar komt ie. Zonder foto's, want dat is dus niet mijn sterkste kant en de salade was al op voor ik er erg in had. Maar trouwens, hij kan ook best een dag in de koelkast bewaard worden, wordt ie vast nog lekkerder van. Als u zich kunt beheersen.

Wat rucola in een grote husselslabak, een ons of zo. De lekkerste rucola komt natuurlijk van de zorgboerderij hier een paar kilometer verderop. Maar u woont niet allemaal hier met onze zorgboerderij op fietsafstand. Gelukkig heeft u dan óf een moestuin, óf een gezellig groenteboertje, óf een supermarkt op loopafstand. Dat kan ook best.
Een peer. Die snij je in van die mooie lange achtsten, of zestienden. Maar gewoon stukjes kan ook. Beter zelfs, want gemakkelijker (hatseflatser).
Wat pecannoten, gezouten. Je neemt een handje, knijpt er eens in en strooit dat over de rucola en peer. Daarna kun je dat nog eens doen, want pecannoten zijn lekker en gezond. Maar ook dat hoeft niet, mag wel.
Stukjes komkommer erbij.
Dan een dressing in een pannetje maken. Flinke scheut olijfolie, scheutje witte wijnazijn, wat zout en peper en een lepel honing, zachtjes opwarmen. Salade husselen en sausje als het wat afgekoeld is eroverheen gieten.

Lekker. Lékker!!!

En het leuke is: u mag ook met dit recept creatief omgaan. Feta erbij, lijkt me ook lekker, bijvoorbeeld, maar de mannelijke Pollen vinden dat maar niks. Tomaat erbij, ik vind het prima. Of knapperige stukjes sperzieboon, u doet maar.
Eet u heel smakelijk. Doe ik het ook.

En om het toch nog gezellig af te sluiten met een plaatje: wij hier in Huize Pollenstein hebben geen messen in de keuken, want wij hebben een handige harp:

2 opmerkingen:

Kom Achterom zei

oo het water loopt me in de mond!
Wat heerlijk ik ga hem maken hoor!
jeetje dat bewaar je toch niet een hele dag in de koelkast,
Ik was al op zoek naar gezonde en lekkere recepten nou bingo!!!
Ik wens je een hele fijne moederdag en misschien krijg je wel een harp
Groetjes Yolanda

't Kleine Kikkertje zei

Oef, die klinkt superlekker! Binnenkort even proberen. De Albert.nl komt toch deze week nog langs :-)