woensdag 5 mei 2010

Genietideetjes

Een tijdje geleden vroeg ik jullie om genietideetjes. Gemakkelijk uitvoerbare, weinig energie kostende en ontspannende dingetjes om te doen. En ik kreeg heel veel suggesties van jullie, meer dan genoeg! Ik wil die ideeën graag met jullie delen. Vandaag heb ik een begin gemaakt met het maken van een lijst met met al die ideeën. Met handige, leuke, gekke, mooie of verrassende links eraan gekoppeld. Je kunt de lijst ergens links van dit berichtje vinden.
Deze lijst wordt nog langer, maar voor nu heb ik er even genoeg van. Morgen ga ik verder. Aanvullingen van jullie zijn natuurlijk ook altijd nog welkom.

Spelregels zijn er ook (nog steeds):
1. Ik moet het leuk vinden. Dus geen kappersbezoek en niet naar de Efteling.
2. Ik moet er niet te moe van worden. Dus niet een fikse, gezonde wandeling over een stukje Pieterpad of naar De Efteling.
3. Het moet niet schreeuwend duur zijn. Dus geen 10-daagse hotelvakantie naar de Bahama's of naar De Efteling.

O ja, wie kan mij uitleggen hoe je in Blogger een drie-kolomsblog maakt? Of kan dat helegaar niet?

3 opmerkingen:

Fokelien zei

Hoi Lydia,
via Zeeuwse mama spiek ik wel eens op je blog. Nu zet ik je in mijn favo's!
Genietmomenten, grappig dat ik dat juist vanavond lees: op gemeentekring lazen we net Prediker 9 en 10...
Tot later weer eens een keer!
Groetjes,
Fokelien Haije

Madelief zei

Waar ik heel erg van kan genieten is op een morgen (als iedereen naar school of werk is) een heerlijk kopje koffie maken zoals ik het het lekkerst vind, met een koekje erbij die ik ook het lekkerst vind en dan heel lang heerlijk genieten om het op te eten en te drinken!

En volgens mij kun je in Blogger geen 3-kolommen maken, omdat die keuze er niet tussen staat.
Wat je wel kan doen is bv via Blogger Templates een lay out downloaden met 3 kolommen. Ik wil je wel helpen desnoods.

Anoniem zei

Kappersbezoek kan je zien als een onderhoudsbeurt.Ik ben het ook maar zo gaan beschouwen. Ik mis het genieten wat alleen voor jezelf is. Efteling is voor gezin en Pieterspad is een flinke opgelegde afstand wandelen.Tja ik kan ook niet veel en heb geen gezin helaas. Maar gewoon en genietdingetje voor je eigenste zelf??Zonder regels en plannen al te veel van te voren??Want als je "beperkt"bent zoals ik zijn die geniet momenten voor en alleen met jezelf ook enorm belangrijk.En de enigste die dat eigenlijk kan bepalen ben jijzelf. Ja ik weet het. Enorm lastig om zoiets voren jezelf te verzinnen/te doen.Ja meid, eigenlijk kan ik je helemaal niet helpen.Behalve dat het "verplichte"voor jezelf eraf moet/kan.Dat vraagt veel/meer flexibiliteit van jezelf en je gezin.Want je gezin heeft een ander gezondsheidritme.En voor de Bahama's kan ik altijd gebeld worden haha. Cisca