zondag 9 mei 2010

9 mei - een bijzonder heerlijke dag

Deze moederdag was weer interessant en mooi.
Het was de dag waarop ik van de Polletjes - zeer verrassend - niets van mijn zorgvuldig opgestelde moederdagverlanglijstje met 'gemakkelijk haalbare cadeaus' kreeg, maar wel zeven stukken chocola. Voor elke dag een andere smaak. Ze zijn overigens allemaal nog onaangebroken.


Het was de dag waarop de Polletjes kookten, afdroogden, sinaasappeltjes persten en een crackertje met kaas voor hun moedertje smeerden.


Het was de dag waarop Kunstpol een nieuw woord leerde door het maken van deze brownies (slechte foto, ik weet het, maar u weet het ook: ik kan geen foto's van dichtbij maken en toch probeer ik het telkens weer).

Welk woord? Homogene. En hij leerde ook dat homogene niets te maken heeft met gêne van homo's.


Het was de dag waarop de rupsjes spontaan uit je haar vallen, nadat je een beetje buiten hebt rondgescharreld in de weer met een oude veilingkrat en een sinaasappelkistje uit 1978, waarin een krant uit 1978 zat.


Het was de dag waarop Parapol bij zijn moeder liefkozend de diagnose 'dyslectisch' stelt, omdat ze een gebaksbordje een schoteltje noemt.

Het was de dag waarop we ook nog even gezellig naar mijn ouders gingen en ik mijn vader leerde hoe hij nóg beter met zijn dvd-recorder kan omgaan (waarom moet dat allemaal toch zo ingewikkeld zijn, tegenwoordig?).

Het was de dag waarop ik dit schilderijtje van mijn moeder kreeg. Het is gemaakt door mijn oma en hij krijgt een mooi plaatsje in onze bloemengang.


Het was de dag waarin uiteindelijk het zonnetje stiekem lekker toch nog tussen de wolken door ging schijnen.

Het was een heerlijke dag!

7 opmerkingen:

Akelein zei

wat fijn dat je zo'n mooie moederdag hebt gehad. En voorlopig nog lekker nagenieten met al die chocola. Móet er elke dag 1 op? mmm

Wondelgijn zei

Heerlijk!! Ook hier was verwennerij, ontbijt met veel aardbeitjes en zacht gekookte eitjes, een superheerlijke maaltijdsalade (made by oldest and jongest) en uiteraard geen vaat voor moeders... Lekker!
Alleen middelste miste.... en dat maakte het randje om deze dag wel wat grauw... :-(

Anoniem zei

Ik vond het echt fijn dat jullie kwamen, het baksel door Kunstpol gemaakt is toch wel lekker
Maar o mijn lijn,Paton kan het niet eten, hopenlijk komt er gauw bezoek!
Het pastelwerk van oma krijgt een nooi plaatsje, kon ze het maar bevatten,ze zou het erg waarderen!
Liefs, Maomi

Toaske zei

Een dag om in te lijsten dus!

Anoniem zei

Zo leuk om hier ook de reactie van je moeder te lezen! Heerlijk, twee moederdagen in 1 week ;-)!

Anoniem zei

Ik geniet al van het lezen! Moooooi!

Repel zei

Het zonnetje schijnt door je hele log...