zondag 1 november 2009

Romantisch weekendje

De Polletjes waren dit hele weekend weg en dus maakten we vooraf allerlei leuke, wilde plannetjes. We zouden het hele weekend naar Amsterdam, of naar Groningen, of misschien wel, doe eens gek, naar Antwerpen. Met z'n tweetjes. Leuk in een hotelletje, lekker winkelen, museum bezoeken, bioscoopje, uit eten, je kent dat wel.
Of misschien naar de Achterhoek en overnachten in een rustig, landelijk B&B. Fietsen mee, uitgebreid picknicken. Dat ken je ook wel.
Of een dagje naar Den Bosch. Of Nijmegen. Ja! Altijd leuk.
Of naar Wageningen. Daar naar het Arboretum, da's een prachtige bomentuin, vooral in de herfst, wat winkelen, hapje eten en dan naar de gezelligste bioscoop van Nederland.
Of een lange boswandeling, hier op de Veluwe. En dan ergens een leuke lunch. Nog wat wandelen, een fijn bankje zoeken en daar wat zoenen en een goed boek lezen.
Of naar de Praxis om laminaat uit te zoeken. En dan maar hier ergens uit eten en naar de bios.
Of misschien wel ons gewone rondje bos.

Het werd niets van dat alles. Het werd een weekend vol stilte en rust. Grote Pol was een flink deel ook weg. En ik deed niets. Lezen ja. En kijken of er al iemand had gereageerd op mijn vorige logje. Maar dat viel tegen. (Mensen, kennen jullie geen Engels of zo? of was het weer te lang, dacht je: laat maar zitten, die Purperpol heeft weer zo'n lang saai verhaal dat nergens op slaat? ;-))
Grote Pol haalde chinees en we aten wat. Er is nog over zelfs, maar da's altijd. Dus wie wil er nog wat babi pangang en nasi rames waar het lekkerste al uit gepikt is? 's Avonds wilden we best televisie kijken. Maar er was niets. Dus ging dat ding uit. En ik breide wat en las wat en Grote Pol las wat en kletste wat tegen me aan.
En ik vond het heerlijk. Gewoon stil zijn.
En dat kan dus ook best heel romantisch zijn. Vinnik persoonlijk.

12 opmerkingen:

Madelief zei

Wat heerlijk zo'n rustig weekend, bijna net zo leuk als een weekend naar de Achterhoek... ;-)
En omdat ik gister even 'vlug vlug' de blogjes bijgelezen heb, heb ik inderdaad je engelse gedeelte overgeslagen...*sorry*.

Toaske zei

Dat kan ook heel romantisch zijn? Sterk, dat ís heel romantisch!

Mirjam zei

Oei, gesnapt ;). Nee, zeker geen saaie verhalen. Maar als je niet even snel een antwoord kan geven, dan laat ik het soms even zitten :).

Heerlijk, een stil weekend! :)

baasbraal zei

Ik heb ook op je vorige blogje geantwoord, maar ik weet de uitslag nog niet! Welk verhaal was nu niet waar? Ik vind raden heerlijk, maar ik wil ook wel de uitslag weten!

Anoniem zei

Vind ik ook, het is nog altijd waar,"ooost west...............'"
Maomi

Anoniem zei

Héél leuk en herkenbaar geschreven! Grinnik....

groeten, Marjan

Lydia zei

ik heb ook altijd wilde plannen als je er de tijd voor hebt ( nee, niet meteen romantisch hoor) en vaak komt daar meestal ook niets van. Maar fijn om te lezen dat je daar van kan genieten, en ik ga mn best doen om ook te genieten, ookal is het dan nie tzoal gedroomd.

Lyd

Nicolette zei

Wat een heerlijk weekend heb je gehad. Soms heb je dit zo nodig, om er weer tegen aan te kunnen...
En idd, ik heb je vorige blogje ook overgeslagen ivm de lengte ervan in combinatie met mijn Engels....

pien zei

dat is toch het toppunt van romantiek!
zo heerlijk samen zijn, dat kan alleen maar met GROTE liefde

Joeltje zei

Stil. Rustig. Klinkt geweldig!

esmondperry zei

Prachtig weekend ...!
Ultimate Romance.
Goed om te lezen ...!
Je inspireerde me om te schrijven over mijn reis naar Sfeerhuys restaurant...!

Michelle De Jong zei

Je hoeft inderdaad niet per se een ver weekendje weg te gaan vol drukke activiteiten om een romantisch weekend samen te hebben. Hopelijk hebben jullie genoten.