dinsdag 24 november 2009

Welgelukzalige Pollentaal en dergelijke. Tering zeg!

De Polletjes discoverden iets. Discovery Channel.

Helaas.

Ik vind het hijgerige pulp. Echt een mánnenzender (hoor je het denigrerend ondertoontje?). De stoere acties (torens opblazen) worden tot in het kleinste detail in beeld gebracht, alsof het om wereldnieuws gaat, voortdurend voorzien van commentaar. Uitgesproken door een mannenstem, die wel zou  móeten horen bij een uitzonderlijk deskundige bouwkundig ingenieur, die in élke zin mínstens dríe woorden voorziet van een prángende klémtoon, indrukwekkende stiltes laat vallen....... en elke hoofd- en bijzin afsluit met driedubbele uitroeptekens!!!
Maar zoals ik mag smullen van mijn Ingang Oost-achtige programma's, moet ik hen maar laten genieten van deze nutteloze, onzinnige, sensationele buisvulling. Vinden zij. En zeggen zij. Want mondig zijn ze ook al.
Ze vinden het vet chill.

Tering zeg.

Trouwens: tering. Ik hoorde het laatst als bijvoegelijk naamwoord gebruiken, door leeftijdsgenoten van De Polletjes. 'Dit is echt een tering kortere weg naar hockey!' zeiden ze tegen elkaar. 'Ja, chillen man, die andere weg is echt een tering omweg.'

Ik ben tering blij dat De Polletjes dat soort woorden niet gebruiken.

Vandaag las ik aan tafel de behoorlijk schuine taal van een koning voor. Maar onze lieve Polletjes, nog zo groen als gras, hóórden het niet eens! (1 Koningen 12: 10)

Welk een gelukzaligheid, nochtans.

5 opmerkingen:

clair1991 zei

jammer genoeg pikken ze alle woorden snel genoeg op.. en trekken ze vervolgens helemaal uit hun verband.. net papegaaien zijn het, jinge kinderen.. maar misschien is dit goed ook.. dan horen we ook eens wat wij allemaal zeggen.. of niet soms?
Trouwens na verloop van tijd gaat het allemaal vanzelf over: dan is de nieuwigheid eraf....
grts

Repel zei

Hmpf, dat oord mogen ze van mij ook ABSOLUUT niet gebruiken. Kom op zeg. Gelukkig doen ze dat ook niet....

Het spijt me: ik houd wel van Doscovery...erg he!?

Jacqueline zei

1 Koningen 12 even opgezocht. Haha! :-)

Mammalien zei

Eigenlijk kijken man en ik ook vaak naar Discovery... hoewel ik vaker afhaak als het al te technisch wordt/gesleuteld/dingen worden opgeblzaen...

En ach, mijn zoon van 6 roept steeds "piemel" als hij eens leuk wil zijn. Wat is erger? Het gaat ws vanzelf weer over (hoop ik dan, want mij lukt het niet om het eruit te slaan :-)

Huize steen zei

Hahaha tel je zegeningen ik hoor wel eens erger....

En discovery staat hier ook in de top 3 en niet alleen bij de mannelijke huisgenoten, ik kan er ook altijd wel van genieten :-)