woensdag 4 november 2009

Bij de tijd

Sinds jaar en dag koop ik goedkope agenda's die ik een persoonlijk tintje geef met een knus kaftje, gemaakt van heimweemateriaal: een stuk stof uit een oude spijkerbroek, een lapje van de stof waarmee ik de kinderwagen van De Polletjes bekleedde, papier van een oude lampenkap, cadeaupapier van Rupsje Nooitgenoeg en een ansichtkaart met veel liefs op de achterkant.
Er is een tijd geweest dat ik nooit een agenda gebruikte, tegenwoordig kan ik niet meer zonder. Dat ligt niet alleen aan mijn geheugentoestand. De agenda's zijn de laatste jaren ook steeds een slagje groter geworden.

Vandaag was ik dus weer eens creatief. Een echte Purperpolagenda werd het. Ik tekende de purperpollen met krijt dat ik van Sinterklaas kreeg, toen ik nog op de kleuterschool zat. Geweldig spul! Dank je wel, mam, volgens mij zocht jij het uit.
Na het scheuren en plakken lakte ik de hele zaak met Glitsa. Ik kan er weer een jaartje tegenaan!

5 opmerkingen:

mama Jesje zei

wouw wat leuk gedaan zeg!!!! Ook een leuk idee om het zo met glitsa te lakken;... ik ben meer van het naaien - heb onlangs zelf een puur hollandse agendahoes genaaid - maar deze vind ik ook errug gaaf!!

Nicolette zei

Wat 'n leuk idee! Wij hebben 'n maandkalender in de keuken hangen met voor alle4 'n eigen kolom, die ook ingevuld wordt . Mn eigen agenda zit op mn mobiel, hartstikke makkelijk.

huize steen zei

Creatief hoor !!

Door zei

Jeetje, wat crea ben jij!
Leuk joh!

Anoniem zei

Als jouw mam, toen geweten had dat, dat krijt op deze orginele manier gebruikt zou worden,poeh!
Zo zie je hoe verrassend het leven kan zijn.
Maomi.