vrijdag 20 november 2009

Verkooptechnieken

Kunstpol mocht met scouting gevuld speculaas verkopen. Deur-aan-deur. Hij zag er al weken naar uit, vanwege de fantastische ervaringen van vorig jaar. Toen had ie veel verkocht, maar tussendoor ook wel wat van dat lekkere spul naar binnen gewerkt. En dat laatste was natuurlijk het allerleukst.
Voor dit jaar had hij wat nieuwe verkooptechnieken ontwikkeld, vertelde hij. Je moest eerst goed kijken wat voor vlees je in de kuip hebt en daarna snel een van de volgende methodes kiezen:
  1. Bij ouderwetse mensen moet je niet zeggen dat je van de scouting bent, maar van de padvinderij.
  2. 'Gevuld speculaas kost twee euro zonder fooi.' Dat werkte ook goed, vooral bij mensen met pretoogjes.
  3. Met twee speculaaspoppen in je hand zeggen: 'Ja, mevrouw, dit is het laatste wat we hebben, u heeft geluk!' En dan de voorraad ergens uit het zicht houden. Dat werkt weer bij vrekken met een zuinig trekje om de mond.

Maar de padvindsters hadden meer verkocht, dus de beste techniek voor volgend jaar is een rokje aantrekken, wat wiebelen op de elegante laarsjes met hakjes van mij (?), wat make-up van mij (?) aanbrengen en daarbij dan weer de geschikte bovenstaande methode kiezen.

Kunstpol beweert dat hij gisteravond tussendoor zo'n vier ons gevuld speculaas heeft gesnoept. Dat kwam omdat sommige mensen twee 2-euromunten gaven, i.p.v. twee 1-euromunten. En die vergissing moest natuurlijk meteen verzilverd worden. Hoezo eerlijke padvinders?

Van dat overmatige gesnoep plukten we vandaag nog de vruchten. Kunstpol at voor geen meter door.
Alhoewel? Met de pepernoten van vanmiddag had ie geen enkele moeite...
Ik denk dat we onze opvoedtechnieken nog wat moeten aanscherpen. Misschien heeft Kunstpol zelf goede raad!

8 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

Ik vind de opsomming van methodes geweldig!! Bij mij had methode 2 het meest van toepassing geweest, en ik had gevulde speculaas zeker gekocht! Zeker van kunstpol ;-)
Als het niet te gek duur is koop ik bijna altijd van kinderen aan de deur ;-)
Zo heb ik dus rond de kerst nog een kerststol in het verschiet. Van kinderen van de andere basisschool hier. 5 euries hoor. En zal je net zien dat we er in de kerstpakketten ook nog 2 krijgen ofzo ;-)))

Roelien zei

Ah leuk verhaal en commercieel mannetje hoor!

Tineke Plooij zei

Toen ik nog in een eensgezinshuis woonde kwam de scouting ook bij mij langs met die speculaas en ik kocht ook altijd.
In portiekflats komen ze niet.

Repel zei

Ik koop ook altijd stroopwafels van de scouting ('k had ook liever gevulde speculaas, maar ok, een mens kan niet alles hebben).

Rokje en hakjes is altijd een goed idee!

Wondelgijn zei

Hahaha, ik vind vooral truc 2 erg leuk! Zou bij mij wel werken, denk ik!! Wahahahaha

clair1991 zei

Lachû.... hier komt niet de scouting aan de deur maar de handbalclub, de voetbalclub, de volleybalclub, de basketbalclub, de tafeltennisclub, de hockeyclub, .. enzovoort enzovoort...geen gebrek aan deurverkopers dus....meestal koop ik wel wat, maar niet als ze nummer tig in een week zijn,.. dat moeten ze maar beter afspreken...
Maar die trukendoos van jouw Kunstpol is werkelijk geweldig....
grts

Nicolette zei

Heel slim dat Polletje van jou. Een geboren salesmanager...

Verkooptechnieken zei

Ik kocht vroeger ook altijd van de scouts... die hadden altijd leuke dingen. Nu komen ze hier niet meer aan de deur