zaterdag 28 november 2009

Vurige organisator


Maandenlang verheugde Kunstpol zich er al op. Hij wil altijd wel vuurtjes stoken, maar nu stookten wat buurtjes hem op het een en ander te organiseren voor 'de hele flat'. En Kunstpol was daar wel voor te porren, het is een echte scout. We wonen in een maisonnetteflat met twintig adressen, een flink stuk grond eromheen dat als gemeenschappelijke tuin wordt gebruikt en vooral vroeger leek het hier soms net een commune.
Kunstpol maakte een weergaloze uitnodiging die hij verspreidde onder de bewoners. Hij bietste bij de techniek- en handvaardigheidsleraar ladingen resthout, sprokkelde hier en daar het een en ander en sloeg alles droog op in het groene huisje. Voordat dat opgestookt is, is het lang en breed zomer, hoop ik.
Ondanks het feit dat hij van ons niet de organisator mocht zijn, wij vinden dat gemeenschappelijke soms wat lastig, vanwege bepaalde buren, za'k maar zeggen, is hij op dit moment nu druk doende het feest te starten. Midden in de winter. Want vandaag is het De Dag, jippiejee. En de regen is toch nog gestopt, hiephiephoera. En de knakworsten en afbakbroodjes zijn gekocht, holladiejee.
Het feest kan beginnen, want alles is binnen.
Kunstpol is de gangmaker, hij is nu Echt BeLangRijk en geniet met volle teugen.
Er is alleen nog geen kip op komen dagen. Ik werp me, na het plaatsen van de foto's maar op als vrijwilliger en zal mijn uiterste best doen te genieten van het vuur, de goedkope knakworsten en de euroshopperbroodjes. Van Kunstpol geniet ik overigens bijna altijd wel!

2 opmerkingen:

Nicolette zei

Gaaf zeg. Was hij nou dezelfde als die oliebollenverkoop-tip? Dat zeg ik: een geboren manager!
Hoe is het trouwens geweest?

clair1991 zei

wat een leuk idee..was het leuk??