woensdag 18 november 2009

Schoen zetten, kansberekening en vriendenboekjes

Kunstpol zet nog graag zijn schoen. Hij zingt erbij en zet de fruitschaal, een net uien, knoflookbolletjes, de aardappelvoorraad en wat er nog meer aan groente is voor Amerigo klaar. De volgende dag moet hij alles ook weer opruimen en da's altijd een beetje moeilijk voor Mister Laat-maar-waaien-himself.
Parapol zet alleen zijn schoen als hij zeker weet dat er echt wat te halen valt. Méér dan alleen die pepernoten die hij anders toch wel krijgen zou. Parapol wordt steeds beter in kansberekening. Die wiskunderepetitie die hij op de wondertrap leerde, leverde hem overigens een mooie 7,3 op. Da's extreem hoog voor het gemiddelde Pollenbrein. Taal is zeg maar meer ons ding.
En dat blijkt ook uit de vriendenboekjes die Sint en Piet een paar jaar geleden voor onze Polletjes invulden. Dat van Parapol vond ik zo, in de doos vol herinneringen, maar het vriendenboekje van Kunstpol blijkt spoorloos. Dat verbaast me niets, het gaat hier om Mister Laat-maar-waaien. Het duikt vast wel weer op, in d'een of d'andere hoek. Koekoek!

Omdat de foto niet erg duidelijk is (Sinterklaas gebruikte natuurlijk zijn gouden pen, vandaar), hier een paar antwoorden:
Geboortedatum: ik ben zo oud als ik ben
Geboorteplaats: Myra - Turkije
Lengte: met mijn mijter op héél lang
Gewicht: 30.804 pepernoten of 519 chocoladeletters
School: De Pietenschool
Groep: ik ben de directeur!
Lievelingsvak: godsdienstige vorming
Hobby's: lezen in mijn boek
Lievelingssport: paard rijden
Mijn idool: Sint Petrus
Mijn lievelingsfilm: moet nog gemaakt worden: The Thunderbirds redden Sinterklaas

4 opmerkingen:

Karien zei

Genieten, die pubers!!!

Toaske zei

Leuk, hier vulde zwarte piet ook een keer het vriendenboekje van oudste in. Jongste gaat dit jaar met sinterklaas juist een vriendenboekje krijgen!

Anoniem zei

Ik lig in een deuk achter m'n computer ... geweldig pollenbrein heeft Parapol!

clair1991 zei

wat een heerlijk uit het leventje gegrepen blogje weer.. en zo herkenbaar.....oude tijden herleven...hier is het oma sinterklaas geworden....
grts

ps.. knap hoor van Parapol die 7.3 voor zijn wiskunde..