dinsdag 2 februari 2010

Even voor de duidelijkheid...

Ik moet nog een paar dingen rechtzetten en verduidelijken. Er leven veel onzekerheden bij u, dat merk ik wel uit al die reacties die u keer op keer achterlaat. Dat ophelderen doe ik dan nu maar, voor het geval u vannacht weer niet kunt slapen van al die vragen die u over mijn en ons leven hebt. En dat wil ik u niet aandoen. Eén persoon die wakker ligt van mijzelf, de Polletjes en onze perikelen is wel genoeg. Wat zeg ik? Méér dan genoeg.

1. Het pistool dat Parapol vond is een echt pistool. Voor kinderen. Om er echt oorlogje mee te spelen.

2. Onze nieuwe laptop is een Acer Aspire 7715 en hij/zij doet eigenlijk alles wat ik wil. Behalve foto's uploaden van de camera. En het programmaatje dat HP er zo leuk bijleverde, waarmee ik de rare randjes kon wegsnijden, kleuren veranderen, plaatjes alle kanten op kon draaien, rode ogen weghalen en de boel verder bedotten, wil niet werken in dit nieuwerwetse ding. Maar de computer wil dus ook niet gewoon uit zichzelf die foto's uploaden, als ik een touwtje in de camera en laptop steek, zoals de oude altijd keurig deed. Maar misschien weet u een list? Anders moeten we wel dat computermannetje raadplegen.

3. Elfjes hebben we hier niet in huis, wegens de overgrote mannelijke meerderheid die niets van elfjes moeten weten. Maar we kunnen ze wel schrijven, al zien we niets in die dichtvorm. Dus begin er ook maar niet aan. En als je er toch aan begint, begin dan met één woord. In de tweede zin: twee woorden, de derde zin: drie woorden, de vierde zin, heel verrassend: vier woorden en dan als laatste: één woord. En tel maar op, dan heb je elf woorden in totaal.
Maar
daar is
echt niets aan.
Het is gewoon stom.
Pfff.

4. Voor degenen die zich ernstig zorgen maken over de toekomstige puberteit van hun kinderen: Pubers zijn over het algemeen heel leuk. Tenminste, die van ons wel. We lachen wat af, samen. Enig relativeringsvermogen, humor en een behoorlijke energiebuffer helpen. Af en toe wat verwachtingen bijstellen en af en toe pizza's erin doen helpen ook. Maar het beste recept voor leuke pubers lijkt mij een goede basis in de jongere jaren, maar ik wil absoluut geen oordeel over de opvoeding van andere ouders uitspreken, want soms is opvoeden zooooo moeilijk. Al zie ik soms dingen gebeuren....

5. De gnoe staat momenteel op zijn vier pootjes. En de afvalbak is dicht.

Zo. Nog vragen? Stel ze gerust, tante Purperpol weet raad en antwoordt op bijna al uw prangende kwesties!

9 opmerkingen:

Caro zei

@2: probeer eens een andere usb poort. Ik had met mijn nieuwe pc ook opeens problemen, tot ik een poort voorop gebruikte. En koop anders een kaartlezertje voor de usb. Kost een euro of 12, en is handig voor alle kaartjes van routeplanners, telefoons en fototoestellen. Hoe het met het programmatje zit weet ik niet, ik doe niet aan HP ;-).

Tineke Plooij zei

Mijn dochters zijn inmiddels jongvolwassen; ik heb genoten van hun puberteit.
Het was een voorrecht hen te zien opgroeien tot zelfstandige, prachtige mensen.

Mirjam zei

Ah dank je, nu kan ik weer slapen ;).

En ik ben heel benieuwd naar hoe het 'puberschap' zich hier gaat ontwikkelen.. :))

clair1991 zei

Lieve Lita o nee tante Purperpol,
ik heb ook een Acer Aspire en moest toen er vista op zat een patch downloaden op hun site...nu met win7 heb ik totaal geen probleem. Als je M.Office er op hebt zitten komt daar bij zo'n aardig programmaatje voor bewerkingen..M.O.Picture viewer heet dat..
Met foto's en video importeren van Windows(standaard programma) kun je je foto's importeren. Maar als dat niet geladen is moet je dat alsnog doen..ga op je laptop even opzoek naar dat programma en vink het aan...
grts

Mammalien zei

Heb ik vannacht voor niks wakker gelegen. Komt het toch allemaal goed met mijn kindjes, hoef ik ze niet het huis uit te schoppen voor hun vijftiende, euh, twaalfde, euh... wanneer begint de puberteit? Of is dat al begonnen? (4,bijna 7 en 9 maanden)

baasbraal zei

Ik lag eigenlijk wakker van die gnoe!, maar ik kan dus ook weer doorslapen. Ik ben blij dat je er even een logje aan gewijd hebt........

plukdedagsandra zei

Hihi. Grappig.

jente zei

Ik ben ook blij er helderheid is gegeven inzake het gnoe-vraagstuk ;-) Fijn dat 'ie nog een kansje heeft gekregen.

Ik hoop dat je nog blogt als hier de puberteit intrede doet. Altijd handig om een tante P. te hebben voor al uw vragen :-)

pien zei

tante purperpol, ja, dat is m.