zondag 21 februari 2010

Criminele harp - inleiding

Een paar jaar geleden wilde ik graag een nieuw harpje kopen. Ik had een oud, schattig, maar primitief harpje. Hoewel we het goed gehad hadden samen, was ik op hem uitgekeken, maar vooral uitgehoord. Hoewel het een stemmig ding was, was ie niet meer te stemmen. Zo vals als een kraai was ie, eigenlijk. Dat werd zelfs ik ontstemd van.
Op Marktplaats stond regelmatig wat moois te koop, maar meestal was dat te duur of te snel weg. In harpjesland is van alles te koop, maar vooral veel Japans fabriekwerk of protserige kitschtoestellen. En van dat Japanse en dat protserige moet ik niet veel hebben.
Ik ben ook geen typisch rijk Goois meisje dat dolgjaag op haaj hajp speelt.
Ik draag er ook niet van die glimjurken bij, noch kijk ik smachtend, liefdevol en/of teergevoelig uit mijn ogen bij het spelen van allerlei liefelijke melodieën.
Ook ben ik niet zo'n antroposofisch langharig elfje, met gebatikt en/of gemacrameed gewaad aan, dat wat halfbakken minimalistische accoorden aanslaat waar je heel rustig en kalm van wordt. Of waarbij je in slaap valt, dat kan ook.
Ik ben gewoon Purperpolletje en ik doe maar wat op dat ding. En dat vind ik nog leuk en soms mooi ook. De Polletjes vinden dat overigens niet. Maar dat mag de pret niet drukken.

Ik wilde graag een goede harp, die voor de verandering weer goed stembaar was, niet te groot, niet te klein, niet te fabriekerig, niet te protserig, met een behoorlijk aantal snaren en nog wat van die meer specialistische criteria.
En precies zo'n harp stond opeens, uit het niets, te koop op Marktplaats. Weinig tekst erbij, maar prachtige foto's van een harp in een romantisch Zuid-Frans landschapje, mooi hout, goed merk, wel 38 snaren, robuust maar niet grof, aan alle meer specialistische criteria voldeed ie en dat alles voor een onwaarschijnlijk lage prijs. In de winkel kost ie nieuw al gauw €2500, hier amper een jaartje oud voor €900,-. Harpen devalueren niet snel in prijs. Echt een koopje dus.
Ik bood subiet de vraagprijs. Zonder overleg met Grote Pol, maar die zou ik in alle harmonie wel weten te overtuigen. Desnoods speelde ik gelijk David een rustgevende psalm voor deze man, als hij in ziedende woede of gekte zou gaan uitbarsten.
Deze harp was het helemaal en ik moest en zou 'm hebben.

En meteen kreeg ik een mailtje van de Lelystadse verkoper en begon een spannend avontuur...

Wordt vervolgd.

11 opmerkingen:

Scrapothekerin zei

Oh neee he.....je gaat hier niet stoppen met dat verhaal toch? Ik kan straks niet slapen hoor......
Haha de woordverificatie: pisbui

Toaske zei

Oh spannend!!!

Woordverificatie: sublati. ;-)

Mammalien zei

Cliffhanger!

(difidi)

Zeeuwse Mama zei

Oh, *zucht* ik ben zo benieuwd hoe het afloopt... je laat ons toch niet te lang wachten he ;-))

baasbraal zei

Ik wil NU weten hoe het afloopt NU, NU, NU!!!!
Woordverificatie: exielt (betekent exited en bezield tegelijk)

kruemi zei

Haha wat zijn we (jullie?) toch een stel maffe meiden hier.)


nightlam

sillie zei

ik wil het ook en vooral nu weten


subaling
subiet en neem ons niet langer in de maling

Juudske zei

Hoeveel dagen laat je ons wachten???spannend!

clair1991 zei

oei oei.. de titel doet niet veel goed vermoeden.....ik hoop dat ik het mis heb...
grts

mama'ritha zei

Kom op met de afloop.

Tricky zei

oh oh, het wordt hier spannend... zo zorg je er natuurlijk wel voor dat mensen morgen nog es komen kijken hé ;-)
(anders ook hoor!)