maandag 1 februari 2010

Tijdelijk Somber

De winter mag best voorbij zijn, van mij. En van heel veel mopperpotten om me heen. Maar ach, het hoort er ook gewoon bij. Niet zeuren, het is 1 februari, wat wil je?
Dat het winter is, en koud, en nat, en glad, en glibberig, en zompig, en dat ik moe ben, heel moe, Altijd Heel Moe, en verkouden, en pijn in mijn keel, en hoofd, en neus, en oren heb, dat helpt niet echt tegen mijn sombere stemming.
En dat er veel werk te doen is en dat ik weinig tijd en vooral weinig energie daarvoor heb, dat helpt ook al niet.
En dat ik elke ochtend denk: ik moet naar de kapper. En dat ik elke avond denk: ach, ik had naar de kapper gemoeten. Maar ik wilde niet. En ik had geen tijd. En geen energie.
En dat ik elke ochtend denk: wat zal ik nu weer eens aantrekken? Ik moet eens wat nieuws kopen, iets leuks, iets fris' en fruitigs - het mag dit keer best wat kosten. En dat ik dan elke avond denk: ach, weer niets fris' en fruitigs gekocht. Dat helpt ook niet mee.
En dat ik dan denk: mens, zeur niet, kijk naar wat je wel hebt. En vooral: wie je wel bent. En wie je om je heen hebt. En wat je voor hen mag zijn. En dat er van je gehouden wordt. Gewoon, onvoorwaardelijk. Dat helpt op het ogenblik ook niet. Maar morgen misschien best wel. Hoor.
Zo tijdelijk kan het zijn bij mij.
Ik ben gewoon Tijdelijk Somber.

Maar ik heb vandaag dus wel sneeuwklokjes gespot. En dat kleurt de dag weer.

Wit. Dat dan weer wel.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach, hè.... jammer voor je.
Doordat je zwart kent, kun je wit onderscheiden. Da's toch weer heel bijzonder.... of niet dan:-).

groet en beterschap voor de dag van morgen,
Marjan

Anoniem zei

Moet glimlachen om je laatste zin!

Dikke knuffel!

Mirjam zei

Bah, da's helemaal niks! :(

Maar als je (toch stiekem :)) blij zou worden van een bezoek aan de kapper en nieuwe kleren, wat let je om met iemand af te spreken om samen te gaan? Heb je meteen een stok achter de deur! :))

Madelief zei

Dan gewoon maar even, van afstand, een arm om je heen om je sterkte te wensen want soms valt het gewoon niet mee om ziek te zijn en altijd maar door te moeten gaan als moeder.

Karien zei

En als je 's avonds dan gewoon denkt: misschien had ik wel graag naar de kapper gewild, maar ik heb ervoor gekozen om lekker in mijn warme nestje te blijven, die kapper komt wel een keertje? Hopelijk helpen dat soort gedachten ook een pieperdepiepklein beetje.

clair1991 zei

hmmmmmmmmmm... ik an je helemaal begrijpen, maar meteen bedenk ik dat het altijd met Carnaval sneeuwt hagelt en al wat meer...en zover is het nog niet...ik zou eigenlijk moeten...het hadden mijn zinnen kunnen zijn... en dan snak ik naar een zonnebank...of toch maar niet.....
grts

mama'ritha zei

Ik denk dat ik maar eens een lekker bakje troost in ga schenken. Wat wil je erbij: kokosmacroon, gevulde koek, indische cake? Zeg het maar. De haard heb ik al voor je aangezet en eh...wat kan ik nog meer doen om je uit je dip te helpen.

Ik voel in iedergeval met je mee.
Sterkte.

Aritha

Mammalien zei

BLoemetjes doen best veel. En wacht maar eens af, zometeen barst de aarde weer open met al dat moois!

In de tussentijd, neem kopje thee, rust wat uit en tel je zegeningen (zoals je zelf al zegt)

Fleur zei

Tijdelijk somber zijn sucks ook heel erg. Dus dat is gewoon niet leuk.
En jouw leven is ook gewoon heel heftig en zwaar. Zo!

Dus....

Wat kleurt je dan wel op? Weetnie. Chocolade, thee en warme deken op de bank met een leuke film of domme serie? Of voorjaarsbloemen?


Of gewoon even helemaal niks?!

Of toch nog een comment op je berichtje?

Anoniem zei

Oh echt? Heb je ze gezien? Heerlijk! ik ben ook al aan het scouten. Ik zou het heerlijk vinden een sneeuwklokje te zien in deze donkere dagen!

Ik houd best van de winter, maar nu voel ik me een beetje zoals jij: ik mis licht...