donderdag 4 februari 2010

De POD

Het Sinterklaasjournaal besteedt elk jaar wel weer aandacht aan de POD. De Pieten Opsporings Dienst, de Problemen Oplos Dienst of de Papier Opsporings Dienst, al naar gelang het thema van het script.
Hier in Huize Pollenstein hebben we ook al jaren een POD. En ook de letters van deze afkorting staan elke keer weer voor iets anders. De Polletjes waren tien jaar geleden zo'n beetje permanent gekleed als Piraat. Toen spraken we van Piraten Overal Dagelijks. 
Daarna de PrentenboekOokDagelijks-manie en toen via de Pipo Of Donaldduck-rage zijn ze razendsnel, want zo gaat dat: ze zijn groot voor je het weet, aanbeland bij de Projectielen Opsporings Dienst. Vandaag gingen ze samen met de metaaldetector eropuit en vonden ze een onontplofte Britse 2 inch mortiergranaat.
En morgen belt de POD hoogstpersoonlijk de politie, zodat de EOD in allerijl zijn werk zal gaan doen en de POD er met hun neus bovenop kan staan. En dan volgt natuurlijk een reportage voor het NOS Journaal en een plaatsje op de voorpagina's van alle landelijke dagbladen. Dat spreekt vanzelf. 
Maar ik weet niet of die gedachten meer thuishoren bij de Piraten Overal Dagelijks-fase, of bij het Projectielen Opsporings Dienst-idealisme. Dat noemen ze een IP, een IdentiteitsProbleem, en dat is heel normaal voor POV. (Pubers Onderweg naar Volwassenheid.).

8 opmerkingen:

Toaske zei

Heerlijk logje.

Anoniem zei

Hemeltje lief: ik zeg: AFPAKKEN DAT DING! Ze vinden pistolen en granaten en ze bellen de EOD en...

Repel zweert plechtig: DIE VAN MIJ KRIJGEN NOOIT EEN METAALDETECTOR!

Stiekem: vertel je jongens even dat ik het RETEstoer vind!!!

clair1991 zei

schrik je daar nu niet van Purperpol?..het is wel stoer van je jongens maar ..oef....gelukkig melden ze het en zijn ze zich bewust van het gevaar...daar mag je blij om zijn, denk ik...dat hebben jullie goed gedaan..jullie zijn dus GGO (geweldig goede ouders)

grts

Zeeuwse Mama zei

OH...die eerste foto, die pantóffels! Ik kom niet meer bij, en dan die serieuze snoetjes, wat een heeeeeeeeeerlijke foto!
En -wéér- geweldig logje natuurlijk.

mama'ritha zei

Superblog. Ze zullen nog veel meer vinden als ze zo blijven zoeken natuurlijk.
Eens vinden ze een schat.
Misschien wel in je achtertuin.

Aritha

Tricky zei

heerlijk! oh, die zalige kindertijd!
moet hier nog heel wat bijlezen, dus tot gauw

Anoniem zei

Geweldig logje weer!!!

Madelief zei

Oh ja, die foto! Zo stoer en dan die pantoffels eronder en je ziet ze heimelijk steun zoeken bij elkaar! Echt, een geweldige foto! En dan die granaat.....ze hebben er toch niet aan gezeten met hun handen? Is postzegels sparen niet een leuke hobby voor ze? ;-) (en beter voor je gemoedsrust?)