zaterdag 6 februari 2010

Mantelzorgerverzorgster

Nou, nou, poeh, poeh, hè, hè... Kreeg ie net een beetje de grondbeginselen van het edele blogspotten onder de knie, zodat ik 'm niet meer bij elke uitlating hoefde te assisteren, breekt ie een handwortelbeen.

Nou, nou, poeh, poeh, hè, hè.... Krijg ik net bij de tussenevaluatie van de vieze petareut te horen dat het zo goed gaat dat ik langzamerhand mijn doelen wel wat mag gaan bijstellen (i.p.v. 10 min. licht huishoudelijk werk per dag zonder al te veel problemen verrichten, mag ik het 15 min. gaan doen), breekt mijn mantelzorger himself een handwortelbeen.

Hè, hè, poeh, poeh, nou, nou... Vandaag én boodschappen voor ruim een halve week gedaan én afgewassen én was gevouwen én was in de machine gedaan én was opgehangen én ons bed verschoond (dekbed van 2.40x2.20 - jawel) én gekookt én afgewassen én meegeholpen met veters strikken, boterhammetjes smeren en snijden, mandarijnen pellen, ritsen dichtritsen en losritsen en paracetamollen breken.

Ach. Ik verleg mijn grenzen wel. En Grote Pol ook, want je kunt best veel met één hand. Bloggen bijvoorbeeld. Hij heeft om het een en ander te verwerken exact verslag gedaan van zijn grote avontuur. Want dat is het voor hem. Geen leuk avontuur. Een heel eng avontuur zelfs. Want Grote Pol is een (beetje) bang voor al 'het medische'. En als hij dat nu niet afleert, zal het ook nooit gebeuren.

De Polletjes verleggen hun grenzen ook. Fantastisch hoe die meedenken en meewerken in de organisatie hier. Vooral Parapol. Als dat je schoonzoon wordt, zit je gebeiteld, kan ik je nu al zeggen.
Kunstpol heeft toch geen blindedarmontsteking. Kunstpol is zelfs in feeststemming, want Bob Marley zou vandaag jarig zijn geweest en daarom zong Kunstpol van vanochtendvroeg tot vanavondlaat flarden liedjes. Als hij niet aan pijntjes denkt.

Get up, stand up, bijvoorbeeld. En: Every little thing is gonna be all right. En: Don't worry, be happy.

Ja, die Kunstpol heeft wel wat van een evangelist.

5 opmerkingen:

sillie zei

Grutjes wat een toestanden, word maar allen snel weer helemaal beter!

Mammalien zei

Goed dat je boys ook zo fijn meehelpen.

Madelief zei

En ál dat werk heb je in een kwartier kunnen doen? ;-)
En dat Polletje van jou die nog aan de vrouw moet en ideale schoonzoon in spé, die mag je wel deze kant opsturen want hier loopt nog een zorgzame en lieve jongedame rond die van aanpakken weet! ;-) En als ie ook nog een beetje op een Australiër lijkt met een pick up truck, dan hoor je m'n dochter niet klagen hoor!
(En weet je wat ik bij de code moet intypen? 'Bless', nou dat wens ik jou ook toe!)

clair1991 zei

hoe het raar kan lopen hè...maar je hebt het allemaal onder controle lees ik... iedereen past zich aan.. geweldig! Helaas ik heb schatten van dochters maar die zijn al vergeven...anders had je je Polletje rustig kunnen af laten zakken naar het zuiden:)..
ik vind Mantelzorgerverzorger een prima scrabble woord.. en dat het bestaat weet ik ook uit ervaring....
fijne zondag
grts

jente zei

Lees net even 'bij'. Een boel pech in een paar dagen. Hopelijk geneest het botje snel en goed. En kunnen jouw grenzen enige rek aan de komende tijd, sterkte met alles.

Enne.. mooi dat jullie jongens hun ideale schoonzoonkant volop inzetten / ontwikkelen ;-) Mooi om er zo samen de schouders onder te zetten.