zondag 14 februari 2010

Deur

Parapol doet zo gek als een deur vandaag. Gisteren was hij in een heel andere stemming, gedroeg hij zich als een échte puber, compleet met terugtrekken op zijn kamer, waar ook een spreekwoordelijke puberpuinzooi heerste, en kritische en ultrasjacherijnige uitspraken. Vandaag is hij weer vrolijk en coöperatief. Hij maakt weer absurde, typische Parapolgrappen. Hij is lekker zichzelf: hij doet dus zo gek als een deur.

Maar hij is vandaag ook gek óp de deur. De kastdeur.

Hij heeft namelijk net ontdekt dat hij langer is dan de kastdeur. Dat is fijn voor Parapol, want Parapol is klein van stuk. Het gaat erom spannen of hij wel 1.70 m gaat worden, of toch nog net íetsje langer. Hij groeit nu voorspoedig, maar hoelang nog? We meten hem regelmatig op de zijkant van weer een andere kast en er lijkt de laatste maanden weer wat schot in te zitten. Zoveel schot dat ie dus opeens de kastdeur van bovenstaande foto heeft ingehaald. Dat kan ie fijn vertellen aan de schoolverpleegkundige die hem elk jaar weer oproept voor een controle, terwijl het arme joch er niets aan kan doen. Laat staan de schoolverpleegkundige. Dat er verder niets te doen valt, zegt de kinderarts ook, maar dat begrijpt de schoolverpleegkundige weer niet. Die is te veel gefocust op het invullen van de groeigrafiek en het afwerken van haar protocollen.

Maar nu heeft hij dus een blijde boodschap voor de schoolverpleegkundige. 'Ik ben gekker en langer dan de kastdeur.'

Ik hoop maar dat dat meetmens met haar grafiekjes hem niet linea recta doorstuurt naar de psychiater.

10 opmerkingen:

Willy zei

:-), wat een gave kast!!! Ik vind die lades he-le-maal super!

Anoniem zei

Ik vind parapol super!
Maomi.

Inge zei

Wat grappig! Mijn man is hier heel gewoon ca. 170 of 5.8", maar inderdaad in Nl een klein opdondertje. Het is dus maar waar je woont. :)

Mirjam zei

Ja, hier zijn de kinderen ook reuzen (nou ja, dat was Adam ook in NL...). En Job is ipv gemiddeld in NL, lang hier. De kinderen/mensen hier zijn denk ik ook allemaal gemiddeld een stuk kleiner.

Dus ja....

sillie zei

hmmm t is wel een gevaarlijke uitspraak : ik ben gekker en langer dan de kastdeur ;-) pas maar op!!! ;-)

mama'ritha zei

Handig om je te meten met een kastdeur.

Mijn zoon is bijna 1,85 en er kunnen nog 5 cm bijkomen volgens de schooldokter.
Oei - ik groei.

Mammalien zei

Laat haar zelf naar de psychiater gaan (-;

Dus bij jullie ook een groeiprobleempje?! Nouja, volgens de CB normen dan? Hier oudste ook..

clair1991 zei

o wat een zalig logje Purperpol.. ik zie het zo voor me en ik heb wat afgelachen...en die uitspraak... dat is er echt één die je moet optekenen in zijn boek...
Trouwens grote mensen moeten er ook zijn...die kunnen ten minste iets uit de bovenste kastjes halen, slingers ophangen en bovenop stoffen...heel handig

grts

Babette zei

Oh, bij ons precies hetzelfde alleen dan andersom. Onze zoon is te lang, volgens de statistieken.

Wij hebben het opgelost, door geen toestemming meer te geven, voor onderzoek op school e.d. We werden nog wel even ter verantwoording geroepen. Maar toen ik melde dat ik niet meer mee deed met het invullen van hun statistieken, begrepen ze me (geloof ik) wel!!

IMS zei

Hoera voor Parapol, maar ik schrik er ook van: vallen ze je als je kinderen al zo groot zijn nog steeds lastig met die akelige grafieken?! Volgens mij is er echt iets loos in de opleiding van consultatiebureau- en schoolverpleegkundigen. Ze schijnen niet te leren dat het ook belangrijk is om naar de persoon te kijken i.p.v. alleen maar naar de grafiek...