zondag 22 augustus 2010

Fundamentele rechten

Parapol kijkt televisie. Hij zapt wat, want er is weer eens niets. Ik zit mee te luisteren, maar kijk niet. Kom nou, ik kijk bijna nooit en zeker niet als er gezapt wordt. Opeens een flard reclame. Sanex. Dat Grote Merk, deodorant enzo. Met die gezonde, sportieve, eerlijke, no-nonsense uitstraling. Sanex houdt de huid gezond. Zeggen ze zelf. Je zou bijna denken dat het een liefdadigheidsinstelling is.
Maar nu hebben ze een nieuwe reclame: over de drie fundamentele rechten van de oksel.
Nee, maar dát is interessant.
Daar moet je niet om lachen, zeg.
Serieuze zaak: de oksel en haar rechten.

Parapol en ik proberen dus ons lachen in te houden, maar het lukt niet. Op dat moment. Geen idee wat die drie rechten van de oksel zijn, zo verbluft waren we. En zo hard moesten we lachen.
Maar later word ik er toch wel heel verdrietig om.
Als ik denk aan het verdriet in de wereld. Pakistan, Rusland, Polen, China, om maar eens wat bekende-landen-met-een-groot-probleem te noemen. En ik denk ook aan de rechten van die kindertjes hier aan de overkant van de straat die weer eens bij hun weekendvader zijn en zo te zien 0,0 aandacht en amper verzorging krijgen.

De drie fundamentele rechten van de oksel.
Kom nou.

Sanex, houd je geest gezond.

6 opmerkingen:

Scrapothekerin zei

Stom he...reclame. Zo vond ik die van Always zo gek met hun "happy period" en "Je menstruatie is mischien niet de leukste tijd van de maand, maar het is wel een teken dat je lichaam goed werkt" ,,een vriendin van mij wil al heeeel lang zwanger worden en vond dus dat de menstruatie juist een teken is (bij haar dan) dat er iets NIET goed werkt......

Two Lilies zei

wat een onbenullige reclame....rechten van de oksel...zoals vele reclames.....onbenullig...

Mammalien zei

Vreselijk he. Stomme commercie.

Wiek zei

aan die Always reclame heb ik me ook zo geergerd.. wat nu als je wel ongesteld wordt, maar toch niet vruchtbaar bent. Ik vind dat zo respectloos in een spotje gepropt!
Maar de oksel is ook belachelijk... Alhoewel de mijnen de vakbond willen inschakelen nu ze weten van hun rechten, ik dreig maar eens wat met plichten om ze weer koest te krijgen.

Toaske zei

Ik heb de reclame nog niet gezien, maar uit wat ik hier lees is deze heel erg fout! Sanex zou zich moeten schamen.

Tricky zei

mooi stukje over niet zo mooie reclame... het is me wat, als we al gaan beginnen over de fundamentele rechten van de oksel...