donderdag 12 augustus 2010

Afvragingen - inleiding en: wie doet zoiets?

Hebt u dat nou ook? Dat u zich opeens dingen afvraagt? Rare dingen? Domme dingen? Dingen die eigenlijk werkelijk nergens over gaan?
Ik noem wat willekeurige kleine voorbeelden. Om u een idee te geven van mijn afvragingen.
Zoals wanneer ik mij afdroog altijd eerst even lekker mijn gezicht in die handdoek steek en diep in- en uitadem, dat ik mij dan afvraag of andere mensen dat ook doen.
En of Google Ads echt denkt dat als ik over taarten blog, ik vast ook geïnteresseerd ben in bodemonderzoek.
En hoe het komt dat die lumineuze ideeën die ik altijd heb op de fiets, de briljante zinswendingen en to-the-pointe woordkeuzes die mij dan invallen die geweldig zouden staan in een of ander blogje, kaartje, gesprekje of briefje bij thuiskomst finaal vergeten zijn.
En ik vraag me nog steeds wel af wat die man met de helm met die wilde vrouw met scheve hakken in dat bos gingen doen.
En ik vraag me af hoe lang ik nog aan die man met de helm moet denken, zeker omdat ik best vaak langs die plek in het bos fiets. Moet ik niet iets aan sporenonderzoek doen? Maar hoe moet dat eigenlijk - sporenonderzoek? Moet ik dan speuren naar sporen van de scheve hakken van die wilde vrouw en dan via de schoenenwinkel achterhalen welke pumps ze droeg? En dan? Kan de politie daar dan wat mee - mocht het nodig zijn?


En hoe het komt dat de meneer uit dit krantenbericht op zo'n idee komt. En het ook nog 's in het echt uitvoert. En ik vraag me dan ook af of z'n partner, als hij die heeft (ik betwijfel het), heeft gezegd: 'Joh? Zou je dat nu wel doen? Kun je niet beter wat ketjap gebruiken? Da's goedkoper.... En maak je het hele zootje wel weer goed schoon als je klaar bent? Ik zal wel een sopje klaarzetten.' Zou hij in z'n vroegste jeugd ook een keer in de olijfolie met Spaanse pepertjes gemarineerd zijn en in het kolenhok zijn opgesloten door z'n gemene stiefmoeder met haakneus en pukkel omdat ze vond dat hij zo humeurig was?


Ja? U hebt dat ook?
Nou.
Mooi.
Dan zijn er meer gekken zoals ik.
En mag ik vragen wat úw afvragingen dan zijn?

Volgende keer in deze reeks afvragingen: Kan een eekhoorn een rolberoerte krijgen?

8 opmerkingen:

Diana zei

Als jij gek bent, ben ik dat ook..... dit fenomeen wordt in de volksmond "rijke fantasie" genoemd. Ik heb er last van, en jij waarschijnlijk ook. Ik las vanochtend hetzelfde stukje, en vroeg me af of-ie het beestje op de bbq of in de oven wilde bereidden...en of-ie er dat wat aardappeltjes bij zou hebben gedaan....knettergek!! Van die eekhoorn weet ik niet zeker....wat dacht je van een kanariepiet met epilepsie?!?!?!

Mariska zei

Wat ik me dus afvraag is, waarom een levende kat in de marinade? En wil hij hem dan braden met huid en haar?

Maar sommige dingen zijn gewoon geen toeval. Die man moest gewoon door rood rijden om zo de kat te redden. Zo denk ik dan weer.

Judith zei

en wat ik me dan were afvraag is hoe toevallig t is dat die man met die kat in achterbak gepakt werd.. en daardoor de kat gered....of is dit gene toeval......hahaha leuk om over na te denken. eigenlijk geloof ik absoluut niet in toeval

Kom Achterom zei

Ik denk
Die zijn gek!!!
hahahaha
Yolanda

Anoniem zei

Jaaaa joh ik heb dat ook hoor.
En dan vraag ik me af, waarom pizza`s in vierkante dozen zitten en niet in ronde.
Of waarom er op een deur van 24uur-per-dag/7-dagen-per-week-open-winkel een slot zit.

Of er een ander woord voor synoniem bestaat.


Waarom Tarzan geen baard heeft.

Waarom er mensen zijn die "slaap je al?" vragen

Hebben mensen in een theefabriek ook koffiepauze?


Wat hebben vlinders in hun buik als ze verliefd zijn?

Mogen vegetariers vlinders in hun buik hebben?


Waarom gebruikt men in the USA voor dodelijke injecties gesteriliseerde naalden?


Waarom maakte Noach die 2 muggen niet dood?


Wat is het tegendeel van tegendeel?


Wat gebeurt als iemand zich 2 keer halfdood lacht?

Superlijm lijmt alles, waarom niet de binnenkant van de tube?


Je ziet het...ik ben meer dan gek...zo heb ik er nog wel een paar als ik even nadenk:)))

pien zei

zie je wel dat google ads gelijk had met die bodemonderzoeken.
hij wist gewoon dat je nog sporenonderzoek wilde gaan doen maar veel te laat zou zijn omdat jeje eerst vanalles af zou vragen en alle bewijs vervolgens in de bodem gezakt was.
computerhersens gaan nog sneller dan de jouwe.
en als jouw hersens zo snel gaan is dat misschien ook wel de reden dat je op zoveel lumineuze ideeen komt en ze vervolgens ook weer kwijt raakt.

ik vraag me ook een heleboel rare dingen af, maar compleet andere dan jij, en meestal niet al te lang, zonde van mn energie
;)

en ik vraag me dan af waarom die man voor dierenmishandeling gepakt wordt, alleen omdat het een kat is, terwijl de hele bio-industrie gewoon door de regering toegejuicht wordt.

lenteroos zei

Ja hoor, ook ik ben erg verknipt wanneer het gaat om het laten afdwalen van je gedachten.
laatst vroeg ik me af of wespen knieën hebben bijvoorbeeld. Of dat zo belangrijk is om te weten...
Maar volgens mij allemaal heel erg gezond. Want stel je toch eens voor dat je alleen maar logische dingen kan bedenken - dat is SAAI!!!!

Tineke Plooij zei

Ik vraag me af waarom gmail denkt dat ik een motorrijbewijs zou willen halen. Of een proefrit zou willen maken in een Lexus.
( Ik heb niet één rijbewijs, en ik voel me daar prima bij)