zaterdag 21 augustus 2010

Behoorlijk Onbenullig

De Polletjes doen soms Behoorlijk Onbenullig.

Echt waar.

Meestal functioneren ze als erg kiene jongens, hoor. Gevat, scherp en ze weten best heel veel. Ook dingen die wij niet nog niet wisten. 'Google maar even,' zeggen ze dan, als we ze niet geloven. En verrek, ja, dan blijken ze toch gelijk te hebben.

Maar dat is niet altijd zo.
Zo vertelde Kunstpol eens tussen neus en lippen door dat R. verongelukt was. R. bleek gelukkig niet verongelukt, maar wel aangereden te zijn. R. is opgelapt met negen hechtingen en springt alweer vrolijk rond.
Verder was er ook nog ergens een elektrocutie geweest. Het kan zijn dat Kunstpol bedoelde dat er ergens geen elektriciteit was, of dat er iemand een epilepsieaanval had gehad. Wat het nu is geweest, weten we nog steeds niet. In elk geval geen elektrocutie.

En Parapol? Die kan er ook wat van.

Was het de vorige schoolvakantie pizza, deze vakantie ging het Parapol om wentelteefjes. Hij moest en zou ze eten. Dat mocht natuurlijk, als hij ze zelf zou bakken. Maar we hebben nooit oud brood in huis, want Parapol eet brood als een bootwerker. Bovendien moest Parapol zelf ook nog het initiatief nemen. Koken is toch ook een beetje vooruitzien. Voor pubers is dat vaak een beetje lastig, voor Parapollen in de vakantie helemaal. Hij stuurt met het aanbreken van de vakantie ook altijd zijn hersens een week of wat weg. En die hersens waren nog niet geheel teruggekeerd toen hij daadwerkelijk aan het teven wentelen ging.

Maar goed. Op een dag leek het erop dat zijn brein voldoende was uitgerust en fietste hij naar Appie voor een halfje wit. Dat was toen natuurlijk nog niet oud, maar Parapol toog toch meteen voortvarend aan het werk.
Dat zijn hersenfunctie nog niet helemaal was hersteld, bleek al snel. In het recept stond dat Parapol 2 1/2 deciliter melk nodig had (hij spreekt dat als echt kind van deze generatie uit als 'twee één slash twee'). Parapol pakte een anderhalf literpak melk uit de koelkast, bestudeerde het eens goed en zei hevig teleurgesteld dat we geen 2 1/2 dl melk hadden.

Blijkbaar verwachtte hij een kant en klaar kwart literpak melk?

HELP!!!!! Wat moet dat worden?????

En de schoolboeken moeten nog steeds gekaft worden. Ook die voor Wiskunde. Volgend jaar doet ie examen. Hoop ik.

4 opmerkingen:

Toaske zei

Heerlijke dingen dit. Ze hebben wel de klok horen luiden, maar weten nog niet precies waar de klepel hangt.

Mariska zei

Heel herkenbaar, ik heb er ook zo een rond lopen. Wentelteefjes maken kan hij goed, maar vergeet altijd dat er na het eten nog opgeruimd moet worden.

En boeken kaften, volgens hem is dat helemaal niet nodig en kan dat best zonder kaft (als moeders ze niet wilt kaften)

Judith zei

maar zijn ze nog gelukt de wentelteefjes..hahaha en ben je al gaan oefenen met een maatbeker met hem...hihi. tis groep 6 leerstof!

Madelief zei

Hahaha! Hier is de jongste ook stapeldol op wentelteefjes! Mét suiker en appelmoes...vraag me niet van wie ie die smaak geërfd heeft, in ieder geval niet van mij. En je laatste zin doet me beseffen dat ik morgen ook nog z'n boeken moet kaften...in de hoop dat ie z'n examen haalt dit jaar.