dinsdag 10 augustus 2010

Alleente

Deze zondag leerde ik er weer een nieuw woord bij. Een woord dat Paulien Cornelisse (Taal is zeg maar echt mijn ding) heeft verzonnen. Ze is er overigens niet heel trots op, vertelde ze in Zomergasten.
Het was een woord waarnaar ik al een tijdje op zoek was, dus ik ben heel gelukkig dat zij het gevonden heeft.
Het drukt precies uit waar ik zo van hou, zeker zo aan het eind van een lange zomervakantie met continu allemaal Polletjes om me heen.
Ik hou van alleente.
Vandaag ben ik ontzettend heerlijk alleen. Alle mannelijke Pollen zijn de hort op.
Dus vandaag geen hilarische uitspraken en grappen en geen dwars maar vaak ook lachwekkend gepuber, geen gekibbel, gebekvecht, gedimdam en uitgedaag.
Saai.
Stil.
Suf.


Zalig.

11 opmerkingen:

Tricky zei

oh ja, daar herken ik mezelf ook helemaal in... niet altijd maar af en toe is het heel leuk, die alleente, en kan ik er heel erg naar verlangen... maar ook weer neit te lang dan...

Mira zei

Geniet er van!

Roos zei

Nu, als de kindertjes slapen en manlief de deur uit is, waan ik me ook even "alleente". Opladen en over een uur er weer flink tegenaan! Ssst..

Karin zei

HEERLIJK! Hier ook even een paar uurtjes alleente. Ik en de strijkplank hebben vriendschap gesloten ;)

Huize Steen. zei

Genieten !!

Anoniem zei

Heerlijk, hier ook. Na een paar weken vakantie en 24 uur per dag samenzijn geniet ik ook van de alleente

Anoniem zei

Mee eens, helemaal! Mooi woord, alleente. Oudste heeft vakantiewerk, jongste is op ponykamp en lief schildert de buitenboel, dus ik heb ook volop alleente ;-)!

It's me zei

Aleente...prachtig woord...ben net thuis...man en honden zijn nog in de winkel......heerlijk rust.......en ja natuurlijk ken jij Bo en haar pa en ma.........wij kennen elkaar toch ??? hahahahah!! meid ik was kapot na afloop..........pffffffffffff..........rein vond het geweldig om te doen........ik was meer voor het geregel enzo.......hahahahah!!

Judith zei

kan ik me wel voorstellen hoor...lekker af en toe alleen zijn..

plukdedagsandra zei

Wat een schitterend woord. Alleente.
Ik verlang daar soms ook heel erg naar.

pien zei

ohw,
ik noem dat altijd alleenzaam!