donderdag 18 maart 2010

Taart op donderdag

Collega Margo heeft twéé roepingen. Ze is een superjuf én een geweldige taartenbakster. En ze kan die zaken ook nog 's prima combineren. Haar creativiteit kan ze in beide vakken helemaal kwijt.
Ik bestelde bij haar een Bedankt-voor-de-Klushulp-taart om de Polletjes eens goed mee te verwennen. Compleet met afwasborstel, sop, kopje, bordje en bestek.
De Polletjes hebben ons in de afgelopen periode (Grote Pol + gips, Purperpolletje + SLE) meestal zonder morren geholpen met het doen van allerhande karweitjes. Afwassen, afdrogen, boodschappen doen, koken, was afhalen, was ophangen, waskratten van boven naar beneden en van beneden naar boven sjouwen, stofzuigen en wat al niet. Helemaal niet verkeerd voor ze, dat niet, maar wel véél. En daar wilden we ze graag voor bedanken.
We onthulden daarnet Margo's creatie en namen, dus zomaar op een doordeweekse donderdagavond, een eerste stukje. De Polletjes keken hun ogen uit, vonden het heerlijk en waren echt helemaal blij verrast. Wij, de volwassen Pollen, doen zoiets namelijk nou nooit. We zijn eigenlijk Heel Verantwoorde Opvoeders, altijd maar in de weer met Vitamines en Gezond Voedsel, Structuur en Consequent en Degelijk Pedagogisch Gedrag. En Zomaar Taart Op Donderdagavond hoort daar dus niet bij.
Maar o, wat kan ik genieten van zomaar opeens het Helemaal Anders Doen. Af en toe over je hart strijken, af en toe eens gek doen, af en toe de boel op z'n kop. Grote Pol vindt dat allemaal wat lastiger. Die is wat strikter, wat strenger en ja, wat verantwoorder.
Kunstpol kon z'n stukje niet opkrijgen. Hij zat vol en maakte zich eigenlijk ook wel zorgen over de Onverantwoordelijkheid van dit Gedoe. Hij vroeg zich af of hij met zoveel suiker op wel zou kunnen slapen. Hij lijkt op zijn vader.
We moeten dus toch echt eens wat vaker uit de band springen, dan went ie er vanzelf wel aan!
Leve de Onrust, de Onreinheid en de Onregelmatigheid. Maar wel graag elke dag een schone onderbroek...

9 opmerkingen:

Willy zei

Wat een hartstikke onrustig, onrein, ongeregelmatig, maar daardoor juist zo overheerlijk, geweldig, origineel, lief, recht-uit-het-hart cadeau! Wat zullen ze gesmuld hebben. Die juf kan er wat van, petje af!

Toaske zei

Wat super om je kinders zo te laten zien dat je het gewaardeerd hebt wat ze deden. Supergoed!

jente zei

Dat ziet er super uit! Leuk om je waardering zo te laten merken.
En ik hou ook wel van af en toe een beetje onverantwoord & onpedagogisch.. dat geeft net dat beetje èxtra verrassing.

It's me zei

Wat leuk en lekker...........tja enne bedankt he!! je bent een schat !!

Lieve groetjes van mij.........

Nicole zei

Wat een prachtige taart zeg! Dit soort taarten vind ik altijd zo mooi!
En wat een leuk idee om zo te bedanken, via de maag.

Corrie zei

Geweldige taart.
Geweldige Polletjes.
Alle 4!

jacq zei

Goed gebaar zeg! En de taart ziet er inderdaad lekker fout uit.......

repel zei

Wat een schitterende taart, mijn hemel. Wat een leuke manier om dank je wel te zeggen. Top!

clair1991 zei

tjonge.. wat een mooi taart zeg... geweldig, schitterd, en het zal vast heeel lekker zijn geweest...

uit de band springen is een must in ieders leven.. dat houd je soepel..dat maakt het juist net een beetje spannender..en het hoeft niet moeilijker te zijn... bezoek dat in eens mee eet, een terrasje pikken, zomaar dansend door het huis...

de kersen op elke taart
grts