zondag 7 maart 2010

Kip in de hoed - genietidee nr. 4

Van kip in de hoed word je blij. Tenminste, als je van kip houdt. Je hoeft je hoed in elk geval niet op te eten, dus dat valt weer mee.
Hoe je dat maakt? Ook daar word je blij van, want het is een makkie. Ik hou van koken, maar het liefst op z'n hatseflats, dus u bent gewaarschuwd.

Kipfilet (biologisch natuurlijk, want die smaakt wél ergens naar) in stukkies, in de koekenpan ermee, in wat olijfolie knapperig bakken. Knoflookteentjes erbij, stuk of wat. Gember erbij (stemgember, gewoon een scheppie uit dat potje erbij kwakken, of niet, als je er niet van houdt hoeft het echt niet). Een beetje bloem erover zeven (theezeefje is ideaal) en dat mengseltje wat laten bakken. Dan gooi ik er sperziebonen en/of doperwten bij, zo uit de diepvries, maar in de zomer liever lekker verse. Een half (of wel ja, gewoon een heel) potje crème fraîche, zout, peper, flink wat kerrie. Roeren.
Ondertussen bladerdeeg in een vorm duwen, (voor vier personen gebruik ik in totaal 8 plakjes, da's meer dan zat). Kipmengsel erin storten, uitgelekte kersen uit een pot eroverheen, toedekken met de rest van het bladerdeeg (da's dus het hoedje). En huppekee in de oven ermee. Halfuurtje, 200 graden.

Dat halfuurtje oventijd gebruik ik dan weer om even uit te rusten van het gehatseflats, kan ik daarna ook nog genieten van het eten! Maar je kunt ook nog even een salade in elkaar draaien. Of alvast afwassen. Of wat blogjes lezen.

Wat trouwens ook leuk is van dit recept: de Polletjes eten het op zonder morren! En dat wil wat zeggen...

Update voor de nieuwsgierigen onder jullie:
Het restje zag er zo uit. Maar restjes zien er nooit erg appetijtelijk uit, toch?

9 opmerkingen:

Toaske zei

Lijkt me lekker. Plaats 'ns een foto, dan kan ik het vergelijken met de versie die ik binnenkort ga maken! ;-)

Anoniem zei

't Eerste deel klinkt lekker, maar kersen?? Die combinatie had ik niet gedacht!
Proberen dus!

gr. Marjan

baasbraal zei

Ja, ik wil ook een foto. Mijn voorstellingsvermogen schiet te kort,help. Paniek, PEEUW!!

Zeeuwse Mama zei

Ieuw, die kersen kwamen voor mij ook onverwacht. ;-) maar ziet er best lekker uit ;-)

clair1991 zei

ik ga het zeker eens een keer maken binnenkort.. het ziet er kei lekker uit..

lekker met kersen..
ik moet allen mijn Lief nog overhalen:)....
die eet nooit iets wat ie niet kent...nouja moeilijk dus..

bedankt voor het delen
grts

mama'ritha zei

Ik krijg trrrrek!

IMS zei

Dat klinkt lekker en meer kindvriendelijke recepten zijn altijd welkom, want ik heb geen zin in elke dag strijd aan tafel :-D. Het enige is dat oventijden in ons magnetronoventje nog wel eens aanpassing vragen voor het gewenste resultaat.

Anoniem zei

Eeeeehm...ik vind het er anders heerlijk uitzien!!

Eline zei

Erg lekker recept al zeg ik zelf. Maak het al tijden. Alleen doe ik het zonder doperwten en sperziebonen. Mijn kip onder de hoed zit op dit moment in de oven, met stukjes ananas en kersen. Nog nooit eerder met ananas geprobeerd maar het leek me wel lekker. Hoop wel dat hij niet te zoet wordt.

groeten, Eline