zondag 21 maart 2010

Wokken met rundervinken

Ik noem geen namen, maar één van mijn naaste familieleden is nogal van de Franse slag. Hij/zij heeft ook een klein percentage Frans bloed, dus dat verklaart en verexcuseert haar/zijn gedrag misschien een beetje. Hij/zij heeft er overigens gelukkig zelf geen last van. Hij/zij heeft er misschien wel last van dat anderen om hem/haar heen er soms anders over denken.
Het Franse slagprincipe maakt hem/haar in elk geval heel artistiekerig. Hij/zij kan in elk geval pannenkoeken bakken zonder eieren, een muur metselen zonder stenen, gekookte witlof op brood doen en kleding dragen in onnavolgbare kleurencombinaties. En dat ook mooi of lekker vinden.

Hij/zij is pas jarig geweest en vanmiddag gaan we op verjaarsvisite. In een of ander kerstpakket dat hij/zij kreeg zat een compleet wokpakket. Zo'n pan met allerlei ingrediënten d'rbij voor d'rin. Omdat hij/zij zich ook niet helemaal zeker voelt in de keuken vroeg hij/zij ons om, als semi-professionele koks in zijn/haar ogen, als hij/zij jarig was, deze wok voor het eerst te gebruiken met de bijgeleverde ingrediënten. Hij/zij zou dan zorg dragen voor de vers bij te kopen ingrediënten.
Ik weet niet waar u aan denkt bij wokken? Kipfilet?  Kleine stukjes varkensvlees, ook lekker. Biefstukreepjes desnoods? Of ja, garnalen, natuurlijk. En verse roerbakgroenten. Kroepoek erbij? Mmm.
Ja, daar zou ik ook aan denken.
Maar deze persoon, dat naaste familielid waar ik écht heel veel van hou, was vergeten kipfilet te kopen. En of het misschien ook met rundervinken kon?
Dus vanavond gaan wij wokken met rundervinken. Dat kan volgens hem/haar best. Met snijbonen en gekookte aardappels.

Ik denk dat we nog maar even snel een kipfiletje uit onze vriezer halen, die we dan vervolgens leuk inpakken in cadeaupapier.

6 opmerkingen:

De mama van Lisa en Emma zei

Hahaha wat een leuke reactie op mijn piemol blog! Die zoon van jou is wel heeeeel slim.
Groetjes, Danny
www.lisa-emma.blogspot.com

Toaske zei

Ach, best creatief en inventief lijkt me, met rundervinken wokken.
Maar goed, jullie hebben het dan toch maar met kipfilet gedaan. Smaakte het?

It's me zei

Ooooo wat een verhaal..we liggen in een deuk !!

Kennen wij hem/haar ook ???

Whahahahahahah!!

lieve groetjes Ria

Purperpolletje zei

Ja Ria, jullie kennen hem/haar ook. Rein heeft zelfs ook regelmatig van zijn/haar kookkunsten kunnen 'genieten' volgens mij...

snelle uil zei

Al weer bijna een week geleden, maar toch nog van harte.

Anoniem zei

Hier zou ik het een of ander over kunnen veranderen, heb ik daar recht op?
Overigens leef ik heerlijk vrij en blij met die Franse slag!
Leifs Maomi.