woensdag 3 maart 2010

HELLUP!!!!

Hallo, hallo, wie roept hier zo? Het is niet het mannetje van de radio, neehee, ik ben het zelf.
Hier dringend behoefte aan leuke, frisse ideeën. Genietideeën, daar gaat het me om. Want ik zit weer eens een beetje in de put. Moe, moe, moe. En somber, ook dat nog. 'k Slaap 's nachts niet of slecht, maar overdags kan ik zó in slaap vallen als ik even op de bank zit. 's Avonds kan ik soms te moe zijn om een bladzijde om te slaan, of om naar Lingo te kijken.
En dan schijn je dus juist leuke dingen te moeten gaan doen. Dat helpt beter dan pillen en therapie. Maar ik weet niets, dus jullie moeten wat verzinnen. Er zijn er in blogjesland die een plan voor 101 leuke dingen voor 1001 dagen zo uit hun mouw schudden. Binnen een dag produceren ze een enorme waslijst, ik kom niet eens op 1 ding binnen 10001 dagen, momenteel.
En de inzender van het beste idee krijgt natuurlijk een heuse prijs. Een Purperpolletjesverrassingsverwenpakket. Zomaar, over de post naar je toegestuurd! Is dat geen leuk idee?

Maar helaas zijn er spelregels.
1. Ik moet het leuk vinden. Dus geen kappersbezoek en niet naar de Efteling.
2. Ik moet er niet te moe van worden. Dus niet een fikse, gezonde wandeling over een stukje Pieterpad of naar De Efteling.
3. Het moet niet schreeuwend duur zijn. Dus geen 10-daagse hotelvakantie naar de Bahama's of naar De Efteling.

Succes!

24 opmerkingen:

Toaske zei

Naar de schoonheidsspecialist?

Een massage?

Picknicken in de woonkamer?

Lekker in bad?

Naar de Efteling?

Mammalien zei

Oef... eh.. Een goede film bekijken, lekker thuis op de bank? Een goed boek? Dagje voor jezelf? Je goed laten verwennen door de rest van de familie, luxe diner laten koken? Er-op-uit maar dan op de luxe manier, dus iemand die je chauffeurt (riskja, taxi, boot)?

Anoniem zei

Kraak, kraak, kraak ... Mijn hersens maken overuren om iets te bedenken en jou hét idee aan de hand te doen. (Ik bivakkeer echter deels in eenzelfde toestand als jij. Hebben we ooit voorjaarsvakantie gehad?) Kortom, ik weet 't even niet.

Maar wacht eens ... ik beloof een date met Klaas Vaak voor je te regelen. Hij komt op de rand van je bed zitten en strooit je in korreltjes zand in je ogen, zodat je heerlijk gaat slapen. Een verkwikkende, verfrissende, inspirerende slaap vol fijne dromen. Ik ga 't direct regelen!

Een dikke lenteknuffel!

Daniëlle zei

Ga eens lekker struinen in de bieb en duikel daar een knutselboek op dat je normaal nooit mee zou nemen en probeer eens wat nieuws (meteen een leuke prijs voor de winnaar, haha!). Of een kookboek met gekke recepten (moet nog wel te eten zijn).
Of huur een dvd over de Efteling zodat je precies weet waarom je daar ook al weer niet naar toe wilde.
Of ga een workshop volgen bij je lokale volksuniversiteit, ze hebben vast nog een plekje komend weekend (hier tenminste wel, maar dat is vast te ver weg, regio Drechtstreken).
Ja, en zo kan ik dus nog een heleboel meer bedenken...
Succes met kiezen!

Mirjam zei

Leuke, grappige filmpjes bekijken op YouTube ;))))). Maar ja, dan moet je wel een beetje dezelfde smaak hebben :P. Jammer dat ik je niet heb kunnen opvrolijken daarmee ;(.

Een (mid)dagje in een heeeeeele grote boekwinkel met relaxstoelen en een café erin waar ze lekkere ijskoffie (of iets warms ;)) verkopen en heerlijke bagels en muffins! En dan gezellig iemand meenemen die dat net zo leuk vindt :).

Iemand die je de laatste twee delen van je gouden boekjes verzameling bezorgt :)

Juudske zei

oh wat een leuke opdracht voor ons..denk dat ik nu wakker ga liggen om iets leuks te verzinnen voor jou.
loop je huis rond en verzamel alle bruikbare maar voor jullie onnodige dingen en zet ze op Marktplaats en maakt een potje waar t geld inkan wat je daardoor verdiend en met dat geld ga je. Naar de Tuinen van Appeltern, erg leuk waar veel voorbeeld tuinen te zien zijn en waar je ideeen op kan doen voor je eigen tuin( die heb je toch wel?) Wij zijn er een paar keer geweest en ondanks dat ik geen groene vingers heb vond ik het erg leuk en het is nog betaalbaar( met anwbpasje nog ietsje korting dacht ik)
-Of begin een bloemenzaadjesruilbeurs voor ons , jouw bloglezers en laat iedereen jouw bloemenzaadjes sturen ( met extra postzegels) en stuur een ieder weer een ander bloemenzaad terug.Dat houd je ook lekker bezig en is leuk voor iedereen en spannend wat je opgestuurd zal krijgen.
Oh en vannacht ga ik er even verder over denken wat nog meer leuk om te doen voor je.

Mirjam zei

O ja, dat is leuk: een kado-ketting of bloemenzaadjes-ketting organiseren, da's een leuke! Ik doe mee :))

Anoniem zei

Hm, wat is er nog niet genoemd?
Ojaaaaa!
Zeep maken!

(heb je na afloop ook nog wat aan)

groetjes Sas

Franca zei

Ha dat klinkt als zoiets waar ik gisteren nog middenin zat!
Inmiddels ben ik " het geluk sproject" van Gretchen Rubin aan het lezen. En daardoor ook terecht gekomen op haar blog.www.happinesproject.com .
En kreeg ik gisteravond op de school van mijn dochter te horen dat een ( zeer keurige) moeder van een vriendinnetje van mijn dochter (he he), langskomt vandaag.
Reden om flink aan het opruimen en schoonmaken te gaan ( niet sterk in beginnen, maar geniet als een gek als alles weer schoon is).

Nou nog een tip voor jou:Iets klein kopen waar je blij van word : de flow(tijdschrift), klein bosje bloemen, een stom keukendingetje ( werkt altijd bij mij), of een lekker ruikend zeepje.
Onverwacht bij iemand langsgaan, waar je altijd welkom bent ( ik heb een geweldig nichtje, altijd positief,druk met vanalles, en zet direct de koffie aan als ik kom),naar een kringloopwinkel gaan ( het idee dat je iets leuks zou kunnen vinden doet wonderen). Een avond vroeg naar bed ( wel met een pot thee, een boek of tijdschrift, iets lekkers en evt. de t.v. voor jezelf ( eindelijk alleen kijken wat jij leuk vind).Muziek die je leuk vind hard aanzetten, of een lievelingsfilm kijken. Even de stad in al is het maar voor een cappuccino in de Hema. Goed gezelschap opzoeken( al is het je oude tante in het bejaardenhuis).
Blogjes lezen!Geurkaarsje aanmaken!
Veel plezier!
groetjes, Franca.

baasbraal zei

De bloemzaadjesruilbeurs heeft gewonnen wat mij betreft! Count me in. Ik heb alleen maar 1 tip: eet nieuwe aardappels! In de aardappels (onze grootste bron van vitamine C) zitten op het moment bijna geen vitaminen (verdwenene met de vorst). Daardoor slaat de voorjaarsmoeheid toe. Als je drie keer per week nieuwe aardappels eet, heb je kans dat je voorjaarsmoeheid vermindert.

gerrie zei

Bij de Tuinen hebben ze mooie meditatie cdtjes. Ik weet wat het is om moe te zijn. Het woord alleen al, moe is moe. Maar dan zet ik een cd op, lekker languit (in relaxstoel en benen op kussen op de salontafel, dekentje over, luisterend in slaap vallen. En dan word ik wat minder moe wakker en kan weer ergens een sprankje licht vinden. Dit noem ik een moment voor mezelf. En een beker chocolademelk helpt me ook vaak.
Sterkte in ieder geval.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

mama'ritha zei

Omdat ik maar een beperkte energie heb in het voorjaar door allergie, verdeel ik de genietmomenten in kleinere tijdsmomenten op de dag. Mijn geniet momenten zijn simpel, misch ook iets voor jou.
1. bakje kwark eten - citroenkwarktaartsmaak of appeltaart smaak - en bewust genieten van elke hap; erbij denkend dat ik dit moment echt verdien om ik zo'n volhouder ben, ondanks beperkte energie

2. ander moment ga ik lekker zitten met mijn nieuwe blad, dat ik weggelegd heb voor mijn moeie moment, vaak: grotergroeien, J&M, psychologie ed, jij hebt misschien een andere voorkeur.

3. Ik vraag voor mezelf een terugtrek - moment.( weggaan is er vaak niet bij - kan door allergie niet goed buiten zijn) Lekker op bed en even plat met een luisterboek - dat is voor mij genieten.

Ik hou het voor mezelf simpel en zou jou dat ook aanraden.
Bijv:

4. op de bank liggen en naar het plafond staren. Het lijkt nutteloos en niet zo produktief maar met een lekker muziekje erbij is het dé manier om nieuwe ideeën op te doen om die later toe te passen

5. Voor als je wel buiten kan zijn: laat je één keer in de week naar het bos rijden, maak wandelingetjes in het groen.

6. Ik zet mezelf geregeld op een ontprikkeldieet: geen film, computer, telefoon - innerlijk tot rust komen. Hoe kan je anders genieten van iets kleins?

7. Wil je echt iets met je vingers doen ga dan kleien zoals kleuters dat doen. Je hoeft niet zo verfijnd te werk te gaan. Lekker knijpen, kneden en je agressie ( heb je die nog) eruit gooien. Voor een boksbal heb je misschien te weinig energie?

Succes.

jente zei

Je hebt al heel wat geniet inspiratie gekregen.

Ik dacht vanochtend aan...
een bakje blauwe druifjes kopen en in het zonnetje zetten. Een lekkere kop koffie en thee maken, 'n Donald Duck pakken en dan naast je bakje blauwe druifjes in de zon gaan zitten. De zon in je gezicht, af en toe de ogen even dicht, af en toe naar buiten kijken en dan weer in je Donald Duck.

Eigenlijk gewoon even niets doen en je laten verwarmen door de voorjaarszon.

sillie zei

mail me je adres en laat je verrassen ;-)
pip77@hotmail.com

Roelien zei

Meditatie. Kost niks. Is niet moeilijk. Geeft energie. Je kunt het overal doen, lopend, zittend, liggend.
Veel info op internet of nog beter: koop een goede instructiecd. Heerlijk ontspannen!

Sterkte, rot dat je je zo voelt. Hopelijk zit er bij alle suggesties hierboven iets dat voor jou bruikbaar is.

Groet Roelien

Tricky zei

hm, ik peinig mijn hersens hier ook op zoek naar leuke dingen om te doen, want wil elke dag minstens 2 leuke dingen doen...

en liefst dan ook nog dingen die niet te vermoeiend zijn,m aar me integendeel juist energie geven (want ja, snap je situatie maar al te goed ;-))

wat dacht je van 'een bad nemen met oranjebloesem (opwekkend) met kaarsjes rondom je en een ontspannend muziekje en je favoriete blad in de hand'... kikkert mij vaak enorm op!

of een korte loopmeditatie, waarbij je extra let op alle details rondom je... of waarbij je je fototoestel in de aanslag houdt om al die gewone dingen op een ongewone manier vast te leggen...

of met iemand in je favoriete koffiezaakje een koffietje gaan drinken...

of een mandala tekenen en inkleuren, in een lichte kamer waar je de zon achter het glas op je snoet voelt branden...
(maakt mij vaak rustig als ik moe maar onrustig ben)

of een doos beplakken met mooie prentjes waar je helemaal vrolijk van wordt... leuk om te doen, en leuk om achteraf kaartjes of andere leuke spulletjes in te bewaren...

met 20 € op stap gaan en iets leuks of lekkers voor jezelf kopen... (en ze hoeft niet helemaal op!), ik had laatst zo'n zin in zo'n echt bakkersgebakje en heb het gewoon gekocht, wel 2, om ze samen met mijn nicht op te peuzelen, gesmaakt dat die hebben!

of ... mooie foto's van een reis bijeenzoeken en eindelijk inplakken,...

mmm, hoop dat je snel weer energie vindt en kan genieten!

Petra zei

Van even uit je situatie zijn, kun je soms ook op de één of andere gekke manier lekker opkikkeren.
Ga bijvoorbeeld lekker met je man een dag naar strand Scheveningen.
En dan gewoon ff in het zonnetje lopen, en dan gauw lekker loungen in zo'n overheerlijke stoel (in de zon en uit de wind, met uitzicht op de zee).
Neem de allerlekkerste koffie of smoothie.
Wandel daarna weer een klein stukje door het zand en zoek weer een nieuw plekje om te loungen.
Heerlijk, gewoon met je benen omhoog genieten en wat knabbelen..

(en desnoods, als je toch een beetje geld over hebt, in een goedkoop hotelletje op loopafstand(ik weet er één) je in bed laten vallen.. En de volgende morgen na je ontbijtje gewoon wéér naar het strand..

.. om een piepklein stukje te wandelen, en daarna vooral weer te loungen.

Wondelgijn zei

Hihihihi...
voetmassage? Of een lekker bad? Naar de sauna? Gezellig tijdschrift lezen? Leuk boek kopen? Reisje boeken op het internet? In het bos op je rug naar de overdrijvende wolken kijken? Fantaseren over een klein huisje in Frankrijk met een weelderige tuin?
Ik noem maar iets.... ;-)

Anoniem zei

ik had al van alles bedacht, maar..de beste tip die ik kan geven: koop de nieuwe flow, ligt nu nog in de winkel en staat vol leuke tips, daar kan ik niet tegen op:) doen!!!, anne

Zeeuwse Mama zei

Hmm,nou als je uit bovenstaande niks geen inspiratie opdoet... ;-))) dat komt dus wel goed. Ben benieuwd naar de winnaar. En als jij niks doet met die genoemde bloemzaadjesruilbeurs ga ik me er over bezinnen. Job zou dat énig vinden!! ;-)))

Juudske zei

Ha daar ben ik weer even.Tis ajmmer dat ik nu niet meer voor de klas sta he want dan had ik met mijn kids wel even gebrainstormt, maar ja gisterenavond mijn beste vriendin en tevens excollega gesproken en die heeft t vandaag even aan haar klas voor gelegd en deze doe dingen kwamen eruit:
1. boeken-ruilbeurs
2. kaarten maken met de kinderen en opsturen naar (eenzame) ouderen en zieke mensen
3. kaarsen maken van oud kaarsvet en die voor een goed doel verkopen.
4. kleurplaten ontwerpen.
5. knutselclubje beginnen.
6. wandelclubje starten in de zomer, bijv. om de zaterdag gaan wandelen met een stelletje kids.
7. rolstoelwandelen.
8. fietsclub starten met leeftijdgenoten (of kinderen, of door elkaar)
9. leesmoeder worden op school.
10. boodschappen doen voor iemand die dat niet kan, of met iemand, die dat niet alleen kab.
11. niet-nederlandstalige moeders nederlandse les geven.
12of ,, ,, ,, fietsles geven.
Zo dat waren ideeen van marion en haar kids uit Den Haag.
Hebben ze ook hun best gedaan voor je..hahaha en wij lezers van je blog hebben ons ook even bezig kunnen houden met wat bedenken voor je. Ik hoop echt dat er wat gezelligs voor je bij zit! Prettig weekend!

arianne zei

De winterdip...wie heeft hem niet na zoveel koude en winterse dagen. Af en toe nu een zonnetje daar knap je al gedeeltelijk van op....en dan moet je zelf nog in actie komen. En dat is nou juist het moeilijkste. Ik herken het helemaal. Je hebt dan de hele dag de tijd maar er komt niets zinnigs en leuks uit je handen....
Wat mij helpt en jou misschien ook wel :-)
Lekker een paar keer vroeg naar bed met een boek of eerst nog lekker lang in bad liggen ook met een boek natuurlijk..
Iets leuks voor jezelf kopen (heb juist van de week twee leuke mokken van het Blond servies gekocht)
ALs je niet aan de lijn bent (zoals ik..) dan iets lekker voor jezelf kopen.
Of met een goede vriendin lekker een rondje gaan fietsen/wandelen en dan onderweg ergens een "bakkie" doen (met evt iets lekkers erbij:-) )
Of lekker gaan shoppen met goede vriendin.
Bos voorjaarsbloemen kopen.
Als je geen mooie boeken meer hebt, langs de kringloop gaan en ongegeneerd inslaan bij de boekenhoek.
OF lekker langs de bieb en handwerkbladen/knutselbladen halen en iets nieuws gaan uitproberen.
Iets lekkers gaan koken/bakken. Nieuwe recepten haal ik graag van allerlei blogs (staat nu bijv de kruimelappeltaart van sillie in de oven)
Extra naar de kapper of schoonheidsspecialiste.
En ook erg lekker (maar moet en manlief vrij kunnen krijgen en de kindere te logeren) samen 2 daagjes weg. Als je wat meer geld te besteden hebt bijv naar van de Valk in Hengelo en dan de jacuzzi kamer kiezen.....Heerlijk. Hebben wij pas gedaan ivm 25 kilo af gevallen. Zat ook een sauna in die kamer dus we zijn bijna niet buiten geweest :-)

Hopelijk zit er iets bij alle reacties en knap je alleen van onze ideeen al op :-)

Gr en sterkte ermee,
Arianne (een stille meelezer sinds kort)

clair1991 zei

de doodgewoonste dingen
die brengen mij tot zingen...

oftewel geniet van al die hele kleine gewone dingen.. dat kost geen moeite.. je moet het alleen willen zien,voelen,horen, proeven of ruiken..

grts

sam zei

ik dacht, toen ik dit las, misschien weet ik wel wat!! toen ging ik even denken en misschien moet je eens ontspannend naar Middelburg komen! is wel gezellig denk ik, en ontspannend, en een treinreisje naar Middelburg kan het probleem toch niet zijn??