maandag 15 maart 2010

Knijpen en draaien

Grote Pol is vandaag verlost. In het ziekenhuis, niet van een kind, dus niet op de kraamafdeling, maar van zijn gips, bij de gipsverbandmeester. De breuk is na 5 1/2 week al hersteld. En hij is er vol van. Schreef er al een stukkie over op zijn blog, zette alvast een nieuw berichtje klaar voor morgen, mailde Jan en alleman met de blijde boodschap en we lunchten met een extraatje van Bakker Bart.
Maar alles doet ook nog zeer. Iets vastpakken, een vork naar zijn mond brengen, afwassen, rits sluiten. Zelfs de haartjes op zijn arm doen pijn, die schrijnen blijkbaar. Hoe dat nu weer kan, weet ik ook niet.
Wij hier in huis krijgen het na elk pijntje allemaal in kleuren en geuren te horen.
Tja. Hij maakt wat mee.

De orthopeed raadde hem aan veel te oefenen. Draaien en knijpen moet hij. Grote Pol dreigt dat letterlijk op te vatten en wil mij als draai- en knijpobject gebruiken. Er is genoeg om in te knijpen bij mij, maar dat mag niet. Hij doet het maar met sponsjes. Van elke blauwe of zelfs rode plek die ik door hem oploop maak ik een foto en die zet ik hoogstpersoonlijk op dit blog.
Dat u het even weet.

Binnen drie maanden moet Grote Pol wel weer alles kunnen doen met zijn arm, vond de orthopeed. Dus dan zal Grote Pol weer de oude, echte Obelix zijn!
Dat u dat ook maar even weet.

5 opmerkingen:

Toaske zei

Nou hoera gipsloos. Goh, word je daar nu niet moe van, dat mannen alle pijntjes voelen? ;-)

clair1991 zei

hè gelukkig maar en ik wilde eigenlijk dezelfde vraag stellen als Toaske...wat is dat toch bij veel mannen....maar meteen bedenk ik: ach, ze weten niet beter, ze zijn even wat minder sterk, wat minder stoer en dan is het wel lekker om in de watten gelegd te worden:)...
Goed van jou dat je je niet als knijpobject laat gebruiken...geef hem maar en spons in de handen en een zeem en zeg dat die oefening hem echt goed zal doen....

grts

Karien zei

Nou, dat heeft lang genoeg geduurd. Fijn dat het eraf mocht, maar ja, dan ben je dus nog niet direct de oude. Maar hopelijk heb jij je extra paar handen nu wel weer terug? Omdat hij moet oefenen?

Willy zei

Hiep hoi! Fijn dat het gips eraf is en hij volop in training is om weer in vorm te raken!

pien zei

obelix hihi!
nestorix bedoel je ;D
die met die mooie vrouw! alsjebegrijptwatikbedoel