maandag 21 juni 2010

Zeldzame achternaam 2

(Als u het berichtje onder dit berichtje nog niet hebt gelezen - om welke reden dan ook, ik kan me er heus wel wat bij voorstellen, daar niet van, maar let de volgende keer a.u.b. beter op - , doe dat dan nu eerst even en scroll daarna weer gezellig terug naar hier).

Ja, u denkt nu dus dat ik een heel rare meisjesachternaam heb. Van den Billetjes. Of: Uyt 't Appelenboomgaard.  Of: In der Rottentot. En dat is niet zo. Al komt de laatste suggestie een beetje in de buurt.
En u denkt dat ik van pizza houd en al mijn neven, nichten, tantes, broers en vader ook. En dat is ook al niet zo. Mijn vader houdt er in elk geval niet van. Van de rest weet ik het niet zo goed. Zo close zijn we niet.
Verder hebben we over het algemeen heel normale neuzen en sleutelbeenderen. Mijn oorlel zit vast aan mijn hals, maar hoe het bij mijn familieleden zit, zou ik echt niet weten.
Dat was dus allemaal dichterlijke vrijheid die ik genoot bij het schrijven van dat berichtje gisteren. Ik had me er een lol in. Ik verkneukelde helemaal, hier in mijn eentje achter de laptop. U had het moeten zien.

Laat ik er eens een raadseltje van maken. U bent vast dol op woordspelletjes, anders las u dit hele blog niet. Dat hangt namelijk aan elkaar van spelen met woorden.

Enkele tips en trucs:
1. De voorvoegsels (twee) zijn een anagram van de naam zelf, maar u moet zelf bij de voorvoegsels één nieuwe letter toevoegen.
2. Mijn neefje heeft een prachtige naam, de naam van een roofvogel. Vijf letters. En zijn voornaam is dus een anagram van de achternaam zelf en dus ook bijna van de tussenvoegsels.
3. Onze naam verliest heel wat sjeu als u geen rollende 'r' gebruikt.
4. Twee klinkers, drie medeklinkers. En in de voorvoegsels dus vier medeklinkers.

Meer aanwijzingen volgen als u er met z'n allen echt niet uit komt.

En alle familieleden, vrienden en bekenden die dit blog ook lezen en het naadje van de sluier weten, wordt ten strengste verboden ook maar een glimp van de kous op te tillen bij de reacties. Jullie kunnen beter je hielen poetsen en de plaat lichten.

12 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

Die roofvogel zal vast een arend zijn....maar verder kom ik nie....;-(

Had erg veel lol om je vorige stukje ja ;-))

Karien zei

Is je neefje lid van een korfbalvereniging?

PS ik ben ook dol op taalspelletjes maar dat wist je misschien al

Caro zei

Het is inderdaad een hele bijzondere achternaam. Geen wonder dat u het naadje van de kous wilt weten. Of van cliffhangers houdt. Of stiekem toch naar Zuid-Afrika verlangt. Hoewel uw euro daar maar een dubbeltje waard is. U had moeten trouwen met een van 't oever. Of u had klosser moeten worden. Hoeveel woordspelingen zal ik nog maken. Laat ik hier dan maar een grens stellen en er mee ophouden.

Lydia zei

Ineens wist ik het.
Ik vind het helemaal niet zo'n rare achternaam hoor, maar dat komt misschien omdat ik dat neefje enzo ook ken.

Supergoed woordspelletje, ode voor degene die het weet!!

Tricky zei

pfffff, moet ik echt mijn arme uitgeputte hersens pijnigen om jouw bijzondere achternaam te kennen...
ik kom nog eens terug als meer mensen zich moe gemaakt hebben hoor... hihi!
ik kan me wel voorstellen dat jij ongelooflijk veel lol hebt beleefd bij het schrijven van het vorig logje! geweldig!
en ja, tot arend was ik ook gekomen...

Toaske zei

Arend, tot zover kom ik ook. En verder krijg ik zometeen bezoek, dus ook echt geen tijd om te puzzelen.
Ik geloof Lydia echt niet hoor als ze hier typt dat ze het weet. Ze moet het dan op z'n minst hier neerzetten hoor (met puntjes ertussen mag natuurlijk ook). ;-)

Karin zei

Kom ik voor de eerste keer langs, lappen met tekst gelezen (wel met een grote glimlach) krijg ik nog een raadsel voorgeschotelt ook. Oh daar ben ik zo slecht in, iets met van der, en dan ben ik ook nog eens zo nieuwsgierig dat ik het niet uit kan staan dat ik het niet weet, ik denk er nog even over na en anders ga ik maar wat raden ;)
Hellup!

Anoniem zei

Hoi Lydia,

'k lees graag je blog! en ja, ik weet je achternaam - na enig gepuzzel, dat dan weer wel. Om te controleren via google of dit echt een bestaande achternaam was, kwam ik uit op.... jouw blog. Dus denk ik dat het klopt.

groeten van M.

Tante S= zei

Van je familie moet je het maar hebben. Zit ik met 2 blauwe sleutelbeenderen van het voelen naar dat rare bochtje, blijkt dat kenmerk onder dichterlijke vrijheid te vallen. Dat is dan toch ook wel weer zo'n herkenbaar familietrekje. We jokken niet vaak maar hebben soms last van dichterlijke vrijheid.
De neus is niet helemaal verzonnen. Veel leden van ons kleine, maar roemrijke geslacht gaan door het leven met een prominente voorgevel. Ook hebben we grote duimen waar we de wonderlijkste verhalen uit kunnen zuigen. Ik vind het knap dat jij die verhalen, echt gebeurd, of uit de duim, allemaal zo netjes in een website weet te vangen. Ik lees het allemaal met veel plezier

groeten van tante S=

baasbraal zei

Nou, ik heb hem ook gevonden hoor, tenminste dat denk ik.... Het was wel even puzzelen en het was op het randje dat ik hem vond. Genoeg gezegd. Ik hoor de uitslag toch wel?
Je hebt me weeer geïnspireerd tot het maken van een logje. Ik heb ook eens een keer iets dergelijks meegemaakt, iets anders. Maar ik heb die persoon wel aangesproken.

Scrapothekerin zei

..ik mag niet meedoen want ik weet het nog :)

YKO zei

Ha Lidia,

Leuk blogs en een leuk raadsel.

Kom ook tot Arend en heb ook wel een ideetje van je achternaam maar ik wacht rustig af tot je zelf het antwoord geeft.

Groetjes uit Friesland
Ineke