dinsdag 1 juni 2010

Ken je die mop van .... (het vervolg)

Lees eerst hier nog even over wat vooraf ging.

Nou, ze gingen dan toch nog. School had nu wel bussen geregeld en gisteren reden die bussen vier volle klassen naar Den Haag. Waar de leergierige en enthousiaste scholieren een leuk en interessant programma aangeboden zouden krijgen, waarvoor ze natúúrlijk al-le-maal supergemotiveerd waren.

Jahaa! Een dagje met z'n allen naar Den Haag. Dat beloofde wat!!!
Maar.

Edoch.

Helaas.

a. De rondleiding door de Tweede Kamer ging niet door. Voor groepen moest namelijk vooraf gereserveerd worden en dat was niet gebeurd. Vergeten... Wel zag de joelende groep pubers ene zwak wuivende G.W., die ene, met dat blonde haar, bewaakt door een roedel apen (Parapols woorden), op het Binnenhof in zijn auto stappen. Dat was al wel interessant genoeg. Als daad van verzet heeft Parapol overigens demonstratief wéggekeken.
b. Van de in te vullen vragenlijst voor een andere opdracht waren niet voldoende kopieën gemaakt. Parapol stond niet vooraan in de rij (...) toen deze uitgedeeld werden, en oh, wat jammer nou toch, hij kreeg er geen. Ze waren op.
c. Het Haags Historisch Museum is op maandag gesloten. Stond trouwens heus ook wel op de website vermeld. Dus dat feest ging ook niet door. Alleen Parapol mocht wel even naar binnen om een V2-bom te zien en op de foto te zetten. Hij had aan de museummedewerkers duidelijk laten blijken dat hij geïnteresseerd was en kwam over als een vlotte, lieve, intelligente en serieuze jongen. Zo'n ideale scholier, die Parapol. (Trotse zucht...)

Twee programmaonderdelen konden wel doorgaan: de historische stadswandeling (audiotour) van een uur en de stadswandeling zonder audiotour (lees: shoppen, sjokken, hangen, wachten tot de bussen weer vertrokken en eten kopen).

We hebben het idee dat er nu twee volledige schooldagen verloren zijn gegaan door dit 'leerzame' uitstapje. Parapol vindt dat overigens helemaal niet erg. Zijn ouders wel.
Wij hebben bovendien het idee dat wij een dagtripje voor 4 personen beter voorbereiden dan de school een uitje voor 120 personen. Grote Pol heeft toch maar eens een mailtje gestuurd.... Misschien krijgen we nu wél wat te horen van de schoolleiding hierover?

8 opmerkingen:

Tineke Plooij zei

dit klinkt wel heel dom en slecht voorbereid!

Sabia zei

Dat is inderdaad wel erg wonderlijk voor een school.... Je zou toch denken dat er beter wordt nagedacht.

Anoniem zei

Nou zeg....laat jouw zoon dan volgende keer (oh nee hij is altijd goooooeeeeed voorbereid) maar zeggen, dat deze leraren zijn voorbeelden zijn....

Caro zei

Het is helaas mijn trieste ervaring dat de gemiddelde leerling (ook die van het VMBO) de zaken tegenwoordig beter voorbereidt dan de gemiddelde docent etc. Zucht. En ik werk met die mensen

baasbraal zei

Tikje slordig op zijn zachtst gezegd...Nu organiseren ze misschien NOOIT meer iets. Ze duven niet....
En zeg maar van mij dat ik TROTS ben op zijn daad van verzet!

Nicole zei

Tjongejonge! Dat was slecht georganiseerd. De school mag zich wel schamen!

Toaske zei

Nou ja. Dit is toch wel een blunder eerste klas. Slecht georganiseerd hoor. Daar mag best iets van gezegd worden.

marjan zei

Ik moest er vreselijk om lachen maar het is natuurlijk traaaaaaagisch, hopenlijk gaan de normale schooldagen iets beter georganiseerd.