dinsdag 8 juni 2010

Best uit de test

Ben dol op testjes. Stemwijzers zijn aardig, maar bevestigden alleen wat ik al dacht, computerspelletjes waarbij je 50 staten van Amerika correct moet aanklikken vind ik een uitdaging en lichtelijk ernstig verslavend en de twee zwangerschapstesten waren een feestje.
Ook leuk vind ik de psychologische testjes waarop ik word gewezen via de mailtjes van Psychologie Magazine. Ooit een proefabonnementje op dat blad gehad en dan blijf je nog héél lang uitgenodigd worden jezelf nog beter te leren kennen.
Gisteren toevallig een voor mij heel toepasselijke test gemaakt: welk gevoelstype bent u?
http://www.psychologiemagazine.nl/web/Tests/Tests-Persoonlijkheid/Test-Emotietypes.htm
Kwam dat even goed uit, ben net bezig mijn gevoel te herontdekken na het wat weggestopt te hebben. En ja, de prangende vraag daarbij is natuurlijk: wat ben ik nu eigenlijk voor type?
Fluks 24 vragen beantwoord en jawel hoor, daar kwam precies Purperpolletje uit zoals ik haar toch ook al kende. Een vrijwel onmogelijke combinatie van tegenstrijdige eigenschappen. Van de vier gevoelstypen scoorde ik op twee even hoog. Emotietype Intellectueel en het Empatisch gevoelstype. Ook een behoorlijk aantal punten scoorde ik op emotietype Rots.
Dat is dus iemand die 's nachts wakker ligt van a. het alsmaar blijven denken en b. het voelen en willen begrijpen van de emoties van anderen en het daarop aansluiten en c. tegelijk moe is van het verbergen van eigen emoties.
En dan? Wat moet je met zo'n uitslag?
Ach. Niet zo veel. Ik las bij Sas een overpeinzing. Over deze tekst na te denken, je te laten vullen door en over te geven aan de Schepper die je allang door en door kent, is natuurlijk veel meer waard dan de uitslag van zo'n testje. Dan kom je namelijk nog eens het Best uit de Test.
Al blijft het leuk om zo'n vragenlijstje in te vullen.
Ik zag overigens nog een andere test. Waar gaat het heen met uw leven? Zal ik het doen?
Neuh, laat toch maar zitten.

3 opmerkingen:

Toaske zei

Altijd leuk dit soort testjes. Ik scoorde vier bij rots.
En met die andere test scoor ik op de winnaarsweg en de authentieke weg allebei 882 punten. Da's volgens mij best stoer. ;-)

ChoCho zei

haha, raar testje - ik scoor op alle fronten punten - maar of ik daar nu zo wijs van word ? :-)

Petra zei

Ha, ik ben ook al in de vakjes intellectueel en empatisch beland.. En een beetje rots (3).