donderdag 3 juni 2010

Iets bitters en iets zoets

Vandaag zit ik weer in een dipje. Het thuiszitten begint bijna te vervelen, maar aan weer gaan werken ben ik ook nog echt niet toe. Soms val ik mezelf zo tegen... Het liefst bereikte ik gisteren al mijn doelen, om vandaag weer een stel nieuwe te kunnen of mogen bedenken.
Al te lang probeerde ik gewoon door te leven, terwijl ik ergens best wist dat dat gewoon niet kan met zo'n rottige ziekte als SLE. Maar die kennis diep wegstoppen, dat kan ik dan wel weer heel goed. Bij het revalideren wordt dat allemaal weer lekker uit de beerput omhoog gevist. Plus nog een boel gevoelens, vastgeroeste denkpatronen, overtuigingen en gewoontes die ook maar beter even tegen het daglicht gehouden kunnen worden.
Nounou. Poepoeh. Tjongejonge. Het valt allemaal niet mee.
Vandaag dan.

Gisteren viel het gelukkig wel weer mee. Dus nu maar even het leuke er meteen achteraan. Al tijden had ik een lelijke multomap en een grote stapel losse kopietjes bladmuziek. Een en ander heb ik even gecombineerd: de muziek netjes in insteekhoesjes gedaan, achter de naaimachine een mooi hoesje voor die map in elkaar geflanst en Purperpolletje kan heerlijk harp spelen zonder rondfladderende papiertjes. Daar kan ik nu elke dag weer van genieten. Maar niet te lang, want van harp spelen word ik ook weer zoo moeoeoe....

10 opmerkingen:

lenteroos zei

De map is wel bijzonder leuk geworden - dat heb je toch mooi maar weer voor elkaar... kan je nog lang van genieten.
Probeer te genieten van het lekkere weer...

Anoniem zei

Wow wat een mooie map zeg!!! Ooit ga ik het ook wagen...weer eens achter de naaimachine :)

En eeh. Ja. Ik begrijp je helemaal. Dan heb jij nog een ziekte die niet zooo zichtbaar is. Ik heb dat soms ook (met mijn blinde oog). Dan denk ik (stomstom) soms:" Liever in een rolstoel dan zien en begrijpen de mensen dat ik NIET alles zomaar kan. "
En dat is dus helemaal fout,zulke gedachten.....CDtje opzetten? :))

Anoniem zei

Overgave is het woord dat komt bovendrijven als ik je blog lees. Waarom is het voor ons zo moeilijk om ons over te geven? Maar ... wat een fleurige, geordende map!

Anoniem zei

Try to look at the bright side of life!!!

Lies86 zei

Even dippen en doorgaan. Echt t werkt. Geef jezelf de kans en de tijd om stil te staan bij hoe rot je je voelt. Na een paar uur jezelf er toezetten weer wat anders te gaan doen en dat ook echt gaan doen.
Bij mij werkt t.
Sterkte!

Toaske zei

Ups and downs. Hopelijk morgen weer een upper.

Sabia zei

je hebt ook een harp wat leuk!!
mooie map is het geworden

mama'ritha zei

Ik hoop dat je nu wat minder moe bent. vervelend om zo futloos te zijn en zonder energie. Balen voor je. Maar je krijgt lieve complimentjes voor je foto's.

Karien zei

En zie ik daar ook nog een mooie accordeon?

lenteroos zei

Hoe was het trouwens bij de nefroloog??? Was bij jou ook de eenvoud die het hem deed - aanpassing in medicatie...
Ik hoop dat de dokter je iets fijns kon vertellen, waar je je alleen al beter van bent gaan voelen.
Sterkte,
Anneke.