zondag 6 juni 2010

IM Apie Oe

Kijk, daar ligt ie. In de container, tussen het vuilnis. Gedumpt. Afgedankt.
Apie Oe.
Ooit gekocht op een rommelmarkt. Voor tien cent of zo. Met een batterijtje in z'n buik kon ie ook nog geluid maken. Kreeg je d'r gratis bij. Jarenlang was het zijn allerbeste lievelingsknuffel. Functioneerde ook nog vele jaren als voetenwarmer ergens onder zijn dekbed, lekker zacht.
Parapol was dol op Apie Oe. Liefde op het eerste, tweede en derde gezicht. Ik vond het maar een vies ding. Gelukkig mocht ie af en toe fris gewassen worden. Bij hoge uitzondering kreeg Parapol van ons een afgedankt bijna leeg batterijtje voor in die buik, maar dan maakte dat beest op de meest onhandige momenten zo'n hoog en vreemd gillend geluid, waardoor ik nog meer hekel aan dat beest kreeg:
Ik ga slapen, ik ben mooeeeoooeooeoooeeooeooeee!
Sluit mijn beide oogjes toeoeoooeoeoeooeoeooeoee!
Maar toen Parapol er vanmorgen mee naar beneden kwam en aankondigde Apie Oe weg te willen gooien, probeerde ik zijn jarenlange relatie met Apie Oe nog wat nieuw leven in te blazen. Te redden wat er te redden valt. Hij ligt toch niet in de weg, daar aan het voeteneind? Hij was toch altijd zo lief en zo warm en zo lekker harig en zo leuk en zo zacht voor je? Je hebt toch allerlei spannende avonturen met Apie Oe beleefd? Je hebt toch hele verhalen over hem geschreven en prachtige tekeningen voor hem gemaakt?
Het leek wel op een zware sessie huwelijkscounseling.
Maar Parapols besluit stond vast. Manmoedig verklaarde hij dat hij de leeftijd voor het hebben van Apies Oe en aanverwanten ontgroeid is.
Hij heeft nu een scheerapparaat (gelukkig niet bij zijn voeteneind).
Maar ík ben dus nog lang niet toe aan dat scheerapparaat. Toe, geef mij nog éven dat kind met een Apie Oeoeoeoeoeooeoeoe!

5 opmerkingen:

Kom Achterom zei

Je hebt hem er toch wel weer uit gehaald hé!!!!!!!
Alarm anders heb je straks niets te geven op zijn bruiloft!! hihiihih
lekker warm zacht knuffelig wat wil je nog meer!! hihihi
OOh wat gaat dat toch snel Ik heb konijn achter in mijn kast liggen voor de toekomst>
Fijne week
toedeloe Yolanda

Lies86 zei

Inderdaad wel eruit halen hoor!
Dat heeft mijn moeder ook gedaan en ik was er heeeeel erg blij mee!
Leuk om 10 jaar later je knuffels weer eens te zien!

Judith zei

jas ik zou hem ook maar redden en dan op zolder verstoppen en aan hem geven alsie gaat trouwen oid...of als hij ooit vader wordt.wedden dat hij er dan blij mee is?

ChoCho zei

awel, ik sluit me volmondig bij deze dames aan - je moet apie oe wel even redden hoor ;-)

Toaske zei

Jep, uit het vuilnis halen en ergens verstoppen. Kan later altijd nog van pas komen. ;-)