donderdag 23 april 2009

OEPSvoeding

Soms denk ik: ik ben aan het OEPSvoeden... We laten steekjes vallen en kansen liggen.

Want is het normaal dat Kleine Pol lief, klein Buurjongetje afblaft als die onschuldig aanbelt om iets te vragen (hakleinepolkomjebuitenspelen)?
En is het gewoon dat Kleine Pol de vloer als bergplaats voor boeken, kleding en verf gebruikt? Is het toelaatbaar dat hij zijn bed als de meest ideale bergplaats ziet voor allerhande zaken, zoals geld, een computermuis en afgeragde Donald Ducks?
Is deze obsessie van Puberpol wel normaal, of hadden we allang moeten ingrijpen? (Zijn kamer is ongeveer 8 kubieke meter groot, waarvan de inventaris zeker voor 60% bestaat uit militaria.)

(Excuses voor de kwaliteit, dit is mijn eerste filmpje...)
Is het normaal dat een jongen van veertien hele dagen rondbrengt op de hei en lustig mee oefent met militairen, terwijl overal waarschuwingsbordjes staan met ‘Militair oefenterrein, betreden op eigen risico’? Of hadden we daar stokjes voor moeten steken?
En hoe moet dat over iets meer dan drie jaar, als Puberpol klaar is met de middelbare? Hij kan nog geen hamburger bakken zonder dat het hele huis blauw staat van de rook! Laat staan z’n kamer schoonhouden en écht opruimen.
En ik kan nog zó honderdduizend kleine en grote dingen opnoemen.

Sleutelwoorden: schone kleren, vuile kleren, douchen, huiswerk, oefenen keyboard, aankijken, vriendelijk, antwoord geven, mes/vork, keuzes, vrienden, vriendinnen (?), uitdagen, op uitdaging ingaan, helpen, initiatief nemen, vervelen, bord leeg, mond dicht eten, ... , ....

Maar het zijn beste jongens. Het komt heus goed. Ach, we doen het ook best goed. We zijn vast niet de enigen met af en toe die vertwijfeling...

6 opmerkingen:

jacq zei

Nee hoor, de vertwijfeling is zeer bekend! En troost je, als ze op kamers gaan blijken ze toch opeens te kunnen opruimen en koken!

Toaske zei

Hij gaat het later gewoon doen met een 'gevechtsrantsoen' per dag. Hoeft ie ook niet echt te koken en zo. Leuk filmpje. Vond hij het trouwens goed dat je het plaatste? Ik geloof dat oudste erg boos zou zijn.

Purperpolletje zei

Sterker nog, hij is er trots op en heeft zich volkomen coöperatief en communicatief opgesteld, en dat voor een Puberpolletje...

Mirjam zei

Klinkt als een geweldige struiner! Daar leer je ook een heeeeeeleboel van!!

:o))

elias zei

Ja het was een zeer informatief filmpje. Ik kan trouwens ook nog wel even lesgeven, over de veiligheid van een missie bijvoorbeeld. De beschermende kleding: Opsvest modulairmet kevlar platen of het nieuwe molle opsvest met de grenadepouches. Helm ook van kevlar. Scherf/stofwerende bril. Of de nieuwwe helm van het VOSS. Met extra nekdekking en de bril erop. contact front, activity in your area roger roger over. Springen!overgenomen! save! Springen! Magazijn! Save!
Echo Lina India Alpha Sierra

het lieveheersbeestje zei

Hahaha! Heel herkenbaar, ik ben net de kamer van ons 9-jarige lieveheersbeestje aan het 'uitmesten'! Wonder boven wonder, er mag veel weg. Hij en zijn broers hebben niets met militaire dingen, maar de rest komt mij zéér bekend voor! Omdat ik ook een dochter heb (en drie zonen)zie ik het verschil én de overeenkomst. Heus, ik had een zeer slordige zus, nu ze zelf moeder is geworden is ze superschoon en hypergeorganiseerd! Gewoon volhouden en het goede voorbeeld blijven geven... Geniet van je zonen!